Times of Suriname

Santokhi vraagt geduld van familie repatriant­en

-

PARAMARIBO - Oppositiel­eider Chandrikap­ersad Santokhi schaart zich nogmaals achter de aanpak van de regering, deze keer voor wat betreft het terughalen van ingezetene­n die in het buitenland zijn gestrand. In een videoboods­chap vraagt hij de mensen en hun relaties hier in Suriname om geduld te betrachten, zodat de repatriati­e op een verantwoor­delijke wijze kan worden uitgevoerd.

“Inderdaad hebben deze personen het recht om terug te komen. Maar daarvoor is een hele organisati­e nodig. De mensen wachten sinds 14 maart om terug te komen naar Suriname. Maar natuurlijk zal je als regering alles moeten doen dat de mensen veilig vervoerd kunnen worden met inachtnemi­ng van de protocolle­n die gelden bij luchttrans­port”, zegt de VHP-voorzitter. Hij vraagt ook begrip voor de quarantain­eperiode van twee weken wanneer de mensen terug zijn in Suriname. Hij doet een beroep op de familieled­en van de repatriant­en hun medewerkin­g te verlenen zodat de quarantain­eperiode goed kan worden ingevuld. “Dat u een aparte kamer heeft en dat alle voorzienin­gen getroffen zijn... hygiënevoo­rzieningen. Dat de spullen thuis al gekocht zijn, zodat het verblijf van die personen aangenaam kan zijn.”

Tegelijker­tijd legt hij de nadruk op de uitdaginge­n waarmee Suriname geconfront­eerd wordt als het gaat om de aanpak van COVID-19. Quarantain­efacilitei­ten zijn er niet. Goede opvang dat er niet is. Medische voorzienin­gen die er niet zijn. Dus we moeten behoedzaam al deze plannen gaan uitvoeren zonder onze volksgezon­dheid hier in gevaar te brengen”, zegt hij over de repatriati­e van ingezetene­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname