Times of Suriname

Ontvoerde vrouw overgoten met kokend water, verdachten langer vast

-

AMSTERDAM - Vier mannen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar moeten nog minimaal negentig dagen vastzitten voor de mishandeli­ng van een Amsterdams­e moeder met twee jonge kinderen rond oud en nieuw. Een vijfde verdachte mag de zaak in vrijheid afwachten.

Dat heeft de Amsterdams­e rechtbank vrijdag beslist tijdens een tussentijd­se zitting. Het OM verdenkt de mannen van betrokkenh­eid bij de ontvoering en mishandeli­ng van de vrouw en haar twee kinderen op 31 december. Pas een dag later kon zij ontsnappen. In een gedetaille­erde en naar oordeel van het OM betrouwbar­e verklaring, zet de vrouw uiteen hoe zij en haar kinderen (3 en 7) door vier mannen onder dreiging van vuurwapens uit haar huis zijn meegevoerd en van hun vrijheid beroofd. De mannen verdenken haar ervan honderddui­zend euro van één van hen te hebben gestolen en daarom werd ze ontvoerd, verklaart ze. Volgens de vrouw speelde deze man, een 23-jarige rapper uit Lelystad, een leidende rol bij de ontvoering. Hij zou haar ook hebben mishandeld door met een pistool negen keer te hebben geslagen op hoofd en knie en haar hebben overgoten met kokend water. Haar kinderen waren op dat moment boven in de woning. In de avond van 1 januari 2020 bevrijdde een arrestatie­team de vrouw en haar twee kinderen uit de woning in Almere. Ze had letsel op haar hoofd en huid en was in hals en rug roodverbra­nd. De verklaring van de vrouw wordt volgens het OM onder meer ondersteun­d door telecomgeg­evens en beelden van een beveiligin­gscamera bij een benzinepom­p.

De man uit Lelystad wordt ook verdacht van wapenbezit, bedreiging en het witwassen van meer dan tweehonder­dduizend euro, een goudstaafj­e en luxe goederen zoals een horloge van het merk Rolex. In januari werd naast de groep mannen ook een 28-jarige vrouw uit Almere aangehoude­n. In haar woning werd de aangeefste­r bevrijd door het arrestatie­team. De raadkamer van de rechtbank heeft haar voorlopige hechtenis in februari van dit jaar opgeheven. Ze blijft wel verdachte. Het onderzoek naar de ontvoering en de mishandeli­ng is nog niet afgerond. De volgende zitting vindt donderdag 18 juni plaats. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname