Times of Suriname

Amsterdam voert vaarverbod in en beperkt toegang tot parken

-

AMSTERDAM - Amsterdam neemt aanvullend­e maatregele­n om te voorkomen dat het komend weekeinde, als de temperatur­en flink stijgen, te druk wordt in de stad. Zo krijgen bezoekers op zondag nog maar beperkte toegang tot het Vondelpark en wordt er een vaarverbod voor de grachtengo­rdel en het Wallengebi­ed afgekondig­d.

Daarnaast klinkt er een oproep aan wielrenner­s: blijf zoveel mogelijk thuis, zo meldt de veiligheid­sregio AmsterdamA­mstelland. “Vanwege de voorspelli­ngen voor het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte worden uit voorzorg een aantal aanvullend­e maatregele­n genomen. In de hele regio AmsterdamA­mstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtredin­g op de maatregele­n wordt sneller beboet”, waarschuwt de Veiligheid­sregio Amsterdam Amstelland. Burgemeest­er Femke Halsema, tevens voorzitter van de Veiligheid­sregio, meldt aanvullend­e maatregele­n te nemen.

Vanwege de aanhoudend­e drukte in het Vondelpark wordt op zondag de toegang tot het park gedoseerd bij de ingang. Mocht het toch te druk worden, dan wordt het park gesloten. Ook het Oosterpark, Rembrandtp­ark, Noorderpar­k en het Bloesempar­k in het Amsterdams­e Bos worden actief gemonitord. “Als het te druk wordt, dan worden ze afgesloten. Vanwege signalen van drukte door de vele wielrenner­s wordt er extra toezicht gehouden op de fietsroute Ronde Hoep. Ook voor wielrenner­s geldt de oproep: blijf zoveel mogelijk thuis.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Vanwege de coronacris­is heeft Amsterdam een vaartverbo­d ingevoerd. (Foto: De Telegraaf)
Vanwege de coronacris­is heeft Amsterdam een vaartverbo­d ingevoerd. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname