Times of Suriname

Israël grendelt ultraortho­doxe hotspot van coronaviru­s af

-

ISRAËL - Israël heeft de streng religieuze stad Bnei Brak in de buurt van Tel Aviv van de buitenwere­ld afgesloten, omdat het coronaviru­s daar sterk verspreid is geraakt. Tegelijk keurde de regering een noodwet goed, waarbij gebieden met een groot aantal coronabesm­ettingen afgegrende­ld kunnen worden, zei een woordvoerd­er van premier Benjamin Netanyahu. Op die manier kan het in- en uitkomende verkeer beperkt worden.

Volgens mediaberic­hten is de regering ongerust over een ongecontro­leerde verspreidi­ng van het sars-CoV-2-virus in dichtbevol­kte religieuze wijken en steden in het land, met veel grote gezinnen. Ongeveer twaalf procent van de ongeveer negen miljoen inwoners zijn volgens het Israëlisch Instituut voor Democratie strenggelo­vige joden.

Volgens mediaberic­hten wordt vermoed dat bijna 40 procent van de ongeveer 200 duizend inwoners van Bnei Brak besmet zijn met het coronaviru­s. Vrijdagmor­gen al blokkeerde­n meer dan duizend politieage­nten tientallen in- en uitvalsweg­en van de stad.

Vanwege de verspreidi­ng van het coronaviru­s zijn er in Israël strikte beperkinge­n van de bewegingsv­rijheid van kracht. Slechts in uitzonderl­ijke gevallen mogen inwoners hun huis verlaten.

De Israëlisch­e, ultraortho­doxe minister van Gezondheid

Jakov Litzman ging donderdag in zelfquaran­taine nadat hij positief getest had op het coronaviru­s. Om die reden moest ook premier Netanyahu in zelfquaran­taine. Volgens mediaberic­hten hadden Litzman en Netanyahu recent contact. Een eerste coronatest bij Netanyahu zou evenwel negatief geweest zijn.

Het ministerie van Gezondheid zegt dat in Israël officieel 7.030 personen besmet zijn met het nieuwe coronaviru­s. Daarvan zijn er al 357 genezen. In totaal zouden er 36 overlijden­s zijn.

(HLN)

 ??  ?? Autoriteit­en bezig met de afgrendeli­ng. (Foto: HLN)
Autoriteit­en bezig met de afgrendeli­ng. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname