Times of Suriname

Boris Johnson moet langer in zelfisolat­ie wegens hoge koorts en smeekt Britten om thuis te blijven

-

VERENIGD KONINKRIJK - Boris Johnson (55) heeft in een filmpje op Twitter onthuld dat hij langer in zelfisolat­ie zal blijven omdat hij nog steeds lijdt aan een symptoom van het nieuwe coronaviru­s. Johnson ging vorige week donderdag in quarantain­e in Downing Street nadat hij positief had getest. Maar na een week zelfisolat­ie heeft hij nog steeds hoge koorts. Hij heeft de Britten gesmeekt om dit weekend thuis te blijven ondanks het mooie weer.

Johnson twitterde zijn quarantain­e van zeven dagen in zijn ambtswonin­g te zullen verlengen, want hij vertoont nog steeds symptomen. “Ik voel me wel beter (...) maar ik heb nog altijd een van de symptomen, ik heb nog steeds verhoogde temperatuu­r”, aldus de conservati­eve regeringsl­eider. “Daarom moet ik, in overeenste­mming met het advies van de regering, mijn zelfisolat­ie voortzette­n totdat dat symptoom verdwijnt.”

Hij riep zijn landgenote­n op niet aan de verleiding toe te geven om het komende weekend buiten te komen. “Ik wil nog een belangrijk ding zeggen met het mooie weer in het achterhoof­d”, klonk het. “De verleiding om naar buiten te gaan en de regels te overtreden, zal groot zijn. Maar doe dat alsjeblief­t niet. Hou je aan de opgelegde maatregele­n.” “Dit land heeft een enorme inspanning geleverd, een enorm offer gebracht, en het absoluut schitteren­d gedaan om de verspreidi­ng van het virus te vertragen. Laten we dat nu volhouden”, zei hij. “Blijf thuis mensen en red levens.”

Op een dag tijd zijn in GrootBritt­annië nog eens 684 mensen overleden ten gevolge van het nieuwe coronaviru­s. De longziekte heeft in ziekenhuiz­en in Groot-Brittannië al 3.605 mensen het leven gekost. Er zijn 173.784 mensen getest, van wie 38.168 positief.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname