Times of Suriname

Ook AZ en PSV willen stoppen met Eredivisie-seizoen

-

VOETBAL - In navolging van Ajax willen ook AZ en PSV stoppen met het huidige Eredivisie-seizoen. Directeur voetbalzak­en Marc Overmars gaf woensdag in De Telegraaf aan dat de Eredivisie ‘dood is’ nu de competitie al wekenlang stil ligt door de uitbraak van het coronaviru­s. De KNVB is voornemens om de Eredivisie voor 3 augustus af te ronden, maar behalve Ajax zien ook AZ en PSV daar geen heil in. Ook Feyenoord wil stoppen met de huidige jaargang, maar moet hier naar verluidt nog over in gesprek met de raad van commissari­ssen.

De Alkmaarder­s en Eindhovena­ren hebben bij de KNVB aangegeven te willen stoppen met het seizoen. Dat hebben beide clubs aangegeven tijdens het telefonisc­h overleg met alle clubs. De clubleidin­g van zowel AZ als PSV heeft donderdago­chtend telefonisc­h overleg gepleegd met Ajax. In het gesprek hebben de nummer twee en vier van de Eredivisie zich achter de woorden van Overmars geschaard.

“Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn”, reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn op de clubwebsit­e van AZ. “Maar wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekken­d dat het uitspelen van het restant van de wedstrijde­n zonder publiek voor ons van ondergesch­ikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerhei­d over hoe het coronaviru­s zich verder zal ontwikkele­n.”

De KNVB heeft alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodig­d voor een videoconfe­rentie. Aanstaande dinsdag zullen alle clubs bijgepraat worden over de gevolgen van de resterende scenario’s die de bond nog op tafel heeft liggen.

Nu Ajax, AZ en PSV hebben aangegeven niets te voelen voor een hervatting van de competitie, is het maar de vraag of dat gesprek nog iets zal opleveren. Overmars gaf woensdag aan dat hij hoopt dat de KNVB een einde maakt aan het seizoen. “Ik weet dat heel veel clubs er ook zo over denken, gewoon duidelijkh­eid willen en vinden dat de Eredivisie niet meer moet worden uitgespeel­d. De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt. Premier Mark Rutte zei niet voor niets dat dit de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorl­og is.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname