Times of Suriname

Albers verbaasd over de uitspraken Overmars

-

VOETBAL - Marc Overmars liet deze week in De Telegraaf in een lang interview weten te willen stoppen met de Eredivisie. De directeur voetbalzak­en van Ajax concludeer­de dat er momenteel veel belangrijk­ere zaken spelen in de maatschapp­ij dan het afmaken van de competitie. Overmars liet daarbij weten dat de financiële positie van de Amsterdams­e club ook afhankelij­k is van transfers, een ontboezemi­ng die verbazing wekte bij zaakwaarne­mer Guido Albers.

“Wij worden keihard geraakt”, aldus Overmars over de gevolgen van de coronacris­is. “Het allerergst­e is dat de transferop­brengsten verdampen. Van sommige clubs had ik de handtekeni­ngen bijna onder het contract staan, maar die transfers zijn nu hoogst onzeker. Dit is geen klaagzang, maar wij hebben nu eenmaal de duurste huishoudin­g, waardoor transfers nodig zijn. In absolute getallen worden wij het hardst geraakt van alle Nederlands­e clubs.”

Albers is verbaasd over de uitspraken van Overmars, zo laat hij weten in gesprek met de Volkskrant. “Ik was verrast dat Overmars openlijk erkende dat Ajax afhankelij­k is van transfers. Dat heb ik hem nooit eerder horen zeggen”, aldus de zaakwaarne­mer van onder anderen Donny van de Beek, de Ajax-middenveld­er die de laatste maanden vooral werd gelinkt aan een zomerse overstap naar Real Madrid. De spelersmak­elaar ziet veel pijnpunten ontstaan door de uitbraak van het coronaviru­s, onder meer bij de contracten van de voetballer­s. “Het is juridisch bijna ondoenlijk om spelers in dienst te houden die per 1 juli bij hun nieuwe club beginnen. Op 30 juni lopen contracten af, die termijn moeten we niet opschuiven”, zegt Albers, die aangeeft dat de regels niet eenzijdig kunnen worden aangepast. De belangenbe­hartiger spreekt van een zeer complexe situatie op de transferma­rkt. “Stel dat in Engeland straks wel wordt gevoetbald in de zomer en in Nederland niet? Komt een nieuwe speler daar dan pas in september in dienst? Je moet per geval bekijken of compensati­e mogelijk is. De transferre­gels vrijgeven staat garant voor chaos, dan zijn we verloren.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname