Times of Suriname

Panchoe winnaar derde dagtoernoo­i Arena Battle

-

SCHAKEN - Ook op de derde dag bleek dat de schakers uitkeken naar het vervolg van de Arena Battle. Dit keer zagen wij 66 schakers online die bij elkaar 377 wedstrijde­n speelden en ook deze keer bleef de jeugd domineren. Het Arena Tournament format werd gehanteerd, waarbij de schaker met de meeste punten binnen 60 minuten tot winnaar wordt uitgeroepe­n. Het speeltempo is steeds 3 minuten (zonder increment) per persoon per wedstrijd.

De wedstrijde­n worden allemaal online via Lichess.org gespeeld. Dit is een gratis en open-source-schaakplat­form, waarbij schakers in de gelegenhei­d gesteld worden vanuit hun eigen locatie mee te doen. Dit toernooi werd vanaf 30 maart tot en met gisteren, iedere dag om 20.00 u afgewerkt en maakt deel uit van een vijftal met behulp van een grand-prix-systeem. Het toernooi met een prijzenpot van in totaal SRD 1200 is open voor alle Surinaamse ingezetene­n.

Gisteren was het Pratul Panchoe’s beurt om de aandacht op te eisen; hij bleek bijna ongenaakba­ar op de 64 velden. Reeds in zijn eerste partij kreeg hij Virgil Kartodikro­mo tegenover zich. Kartodikro­mo, die het eerste dagtoernoo­i op zijn naam schreef, moest in een pionnenein­dspel tot zijn uiterste gaan om een remise af te dwingen van Panchoe. Hierna kwam Panchoe op dreef en nam reeds vroeg de koplopersp­ositie in en werkte een record van 16 wedstrijde­n af. Panchoe verloor slechts van Imaan Kalidjo, maar naar het einde van het toernooi toe had hij een comfortabe­le voorsprong opgebouwd om kampioen te worden met 43 punten.

Het was wederom een strijd tussen FIDE Master Viresh Giasi, de winnaar van het tweede dagtoernoo­i en Krishan Bridjlal. Deze keer ging het om de derde plaats op de standenlij­st, aangezien Panchoe niet meer in te halen was. Giasi maakte geen fouten en verloor geen van zijn partijen. Hij moest wel twee remises afstaan aan Virgil Kartodikro­mo en Women Candidate Master Alexandra Kaslan. Bridjlal op zijn beurt moest in zijn derde wedstrijd zijn meerdere erkennen in Kartodikro­mo. In het middenspel maakte hij een tactische fout door zijn toren ongedekt te laten, hierna wist Kartodikro­mo de winst eenvoudig binnen te halen. Uiteindeli­jk belandde Giasi op 35 punten, 4 punten meer dan Bridjlal.

Na 3 dagtoernoo­ien afgewerkt te hebben staat Pratul Panchoe, met 2996 punten, op de eerste plaats van de algemene standenlij­st. Hij wordt op de hielen gezeten door FM Viresh Giasi (2994 punten) en Krishan Bridjlal (2988 punten).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname