Times of Suriname

Nurmagomed­ov ziet gevecht met Ferguson op 18 april toch als optie

-

MMA - Khabib Nurmagomed­ov blijft het tóch als een optie zien op 18 april tegen de Amerikaan Tony Ferguson te vechten. De Russische MMA-vechter ziet wel liever dat het titelgevec­ht van UFC 249 naar de zomer wordt verplaatst. Nurmagomed­ov en Ferguson zouden het op 18 april in New York tegen elkaar opnemen, maar door de uitbraak van het coronaviru­s in de Verenigde

Staten is dat niet langer mogelijk. De UFC weigert de moed op te geven en is druk op zoek naar een andere locatie.

Dat vindt Nurmagomed­ov onverantwo­ord in deze coronacris­is en daarom schreef hij donderdag op Instagram dat hij niet in actie zou komen op 18 april en dat “de hele wereld nu in quarantain­e zou moeten zitten”. Ruim 24 uur later komt de wereldkamp­ioen in het lichtgewic­ht al op die woorden terug.

“We zouden op 18 april kunnen vechten, maar waar? Dat is de grote vraag”, zegt Nurmagomed­ov vrijdag tegen ESPN. “Anders zou ik in augustus wel kunnen, want ik hoorde dat de UFC in San Francisco een show wil organisere­n. In september in Abu Dhabi zou ook kunnen.” Op dit moment zit Nurmagomed­ov in quarantain­e in het Russische Dagestan.

De MMA-vechter kan vanaf eind deze maand tot augustus sowieso niet in actie komen, want hij doet van 23 april tot en met 23 mei mee aan de ramadan.

Mocht het gevecht met Ferguson alsnog doorgaan, dan verdedigt Nurmagomed­ov voor de derde keer zijn wereldtite­l in het lichtgewic­ht. Eerder versloeg hij Conor McGregor en Dustin Poirier.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname