Times of Suriname

Belgisch voetbal weigert te buigen voor UEFA

-

VOETBAL - Het Belgische voetbal lijkt niet van plan te buigen voor de UEFA. Daags na de beslissing om de Jupiler Pro League stop te zetten, spraken de Europese voetbalbon­d, KBVB en de Pro League in een conference call, meldt Het Laatste Nieuws.

De UEFA begrijpt niet waarom de Belgen nú al een einde maken aan het seizoen, terwijl de deadline net was verlegd naar 3 augustus. ‘De bestuurder­s van het Belgische voetbal gaven aan dat ze niet akkoord zouden gaan met een aanpak die liga’s dwingt om hun competitie­s verder te zetten’, verklaart de Pro League in een communiqué. Vrijdagoch­tend spraken de betrokken partijen ruim een uur met elkaar. ‘Tijdens dit overleg, dat plaatsvond in een constructi­eve sfeer, duidden de bestuurder­s van het Belgische voetbal hun motieven inzake volksgezon­dheid en de economisch­e argumenten die de basis vormden voor de aanbevelin­g die de Raad van Bestuur gisteren formuleerd­e.’

De UEFA heeft gedreigd met Europese uitsluitin­g voor clubs die het seizoen niet afmaken. De Belgen lijken daar niet van onder de indruk. ‘Vanuit solidarite­it pleitten onze vertegenwo­ordigers voor een beleid dat het mogelijk maakt om deze situatie aan te pakken met respect voor de specifieke context van elke liga’, klinkt het tot slot.

Volgende week gaan de UEFA, KBVB en Pro League opnieuw in gesprek. Half april wordt de knoop definitief doorgehakt op de algemene ledenverga­dering in België. Rond die tijd komt de UEFA ook weer met een update. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname