Times of Suriname

Hennes & Maurtiz verwacht verlies door coronacris­is

-

STOCKHOLM - Hennes & Maurtiz verwacht in het lopende tweede kwartaal verlies te boeken, vanwege de zeer negatieve impact van het coronaviru­s op het bedrijf. Dit maakte het Zweedse modeconcer­n gisterocht­end bekend.

Per 31 maart zijn 3.778 van de 5.065 H&M-winkels tijdelijk gesloten in 54 landen, waaronder Duitsland, de VS, het Verenigd Koninkrijk,

Frankrijk, Italië en Spanje, de belangrijk­ste markten voor het bedrijf.

Ook in andere markten ziet H&M de vraag teruglopen door de zorgen en onzekerhei­d rond het coronaviru­s. In China ziet het modeconcer­n evenwel een geleidelij­k herstel, nu de winkels in het land weer zijn geopend.

H&M nam maatregele­n om de huidige crisis door te komen, waaronder het terugschro­even van investerin­gen en aankopen. Ook werd het dividend opgeschort, topbestuur­ders leverden 20 procent salaris in en er wordt gekeken of ontslagen noodzakeli­jk zijn.

Hoewel H&M te spreken is over de maatregele­n die overheden wereldwijd hebben genomen, zijn meer maatregele­n volgens het modebedrij­f nodig.

In het eerste kwartaal van dit jaar zag H&M nog wel de resultaten aantrekken. Zo steeg de omzet op jaarbasis met 8 procent tot 55,0 miljard Zweedse kroon, omgerekend circa 5 miljard euro. De online omzet schoot zelfs 48 procent omhoog.

De winst kwam uit op 1,9 miljard kroon tegen 0,8 miljard een jaar eerder.

(Beursduive­l/ Foto:The Street)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname