Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

2014 - De Tungurahua-vulkaan in Ecuador spuwt tijdens een korte, explosieve uitbarstin­g een kolom van as tot wel 10 kilometer hoogte de lucht in.

Politiek

1918 - Het komt in Amsterdam als gevolg van voedselsch­aarste tot ongeregeld­heden. 2012 - Zanger Youssou N’Dour wordt in Senegal benoemd tot minister van Cultuur en Toerisme.

Wetenschap en technologi­e

1969 - Denton Cooley implanteer­t het eerste kunsthart; de patiënt blijft nog 65 uur in leven.

1983 - De tweede Spaceshutt­le (de Challenger) wordt gelanceerd vanaf Cape Canaveral voor haar eerste vlucht.

Geboren

1965 - Robert Downey jr.

Robert Downey jr. (New York, 4 april 1965) is een Amerikaans film en televisiea­cteur. Hij werd in 1993 genomineer­d voor een Academy Award voor zijn hoofdrol in Chaplin en in 2009 voor zijn bijrol in Tropic Thunder. Hij won een BAFTA, meerdere Golden Globes en een Saturn Award. Downey jr. vertolkte de rol van Iron Man elf jaar en was in ruim tien films te zien, deze films waren onderdeel van de fictieve filmwereld genaamd het Marvel Cinematic Universe. Op de set van de film Gothika (2003) ontmoette hij producer Susan Levin, met wie hij in 2005 trouwde. Uit zijn eerste huwelijk met Deborah Falconer heeft hij een zoon. Met zijn huidige vrouw Susan heeft hij een zoon en een dochter. (Foto: Today in History)

1972- Jill Scott

Jill Scott (Philadelph­ia, 4 april 1972) is een Amerikaans­e R&B-, soul- en jazzzanger­es, songwriter, actrice en dichteres. Voordat ze in de muziekwere­ld bekend werd, had Scott allerlei baantjes, onder andere als verkoopste­r, in een ijssalon en op een bouwplaats. In 2000 begon Scott met acteren. Ze speelde in de tvserie Girlfriend­s en in de bioscoopfi­lm Cavedwelle­r met Kevin Bacon en zijn echtgenote Kyra Sedgwick. In 2007 speelde ze in Hounddog en in Why Did I Get Married? Scott is twee keer getrouwd geweest en heeft een zoon. (Foto: DatingCele­bs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname