Times of Suriname

De Stem heeft locatie om zwervers en daklozen op te vangen

-

PARAMARIBO “Ik heb al een locatie in mind waar we alle zwervers op kunnen vangen. Het gaat om een locatie aan de Copieweg. Met de nodige financiële middelen kan de plek opgeknapt worden en we kunnen de zwervers en daklozen daar onderbreng­en”, zegt Carlo Lansdorf, directeur van Stichting De Stem.

Lansdorf zegt dat dit niet alleen in het belang van de zwervers is, maar van de hele samenlevin­g. Met deze pandemie lopen zij gevaar besmet te raken en ze kunnen daarbij ook anderen besmetten. Om dat te voorkomen, zou deze groep ook de nodige zorg moeten krijgen en zich moeten houden aan de gestelde protocolle­n. “Wat de infrastruc­turele werken betreft, hebben we dat wel in de hand, maar voor de financiële middelen hebben we wel hulp nodig van de overheid”, vult Lansdorf aan. Hij zegt ook dat eenieder in verband met de pandemie een positieve houding zou moeten aannemen en de regeringmo­et steunen waar het kan, om COVID-19 tegen te gaan.

Volgens de directeur is er al een crisisteam ingesteld bij het afkickcent­rum. Er worden momenteel al vijftig personen opgevangen op de locaties van De Stem aan de De Boerbuiten- en Copieweg. Volgens hem mogen de opgevangen personen niet meer naar buiten. Lansdorf zegt dat er interne assistente­n van het crisisteam aanwezig zijn bij wie zij altijd terechtkun­nen, indien zij klachten hebben. Bij De Stem zijn ondergebra­cht personen die willen afkicken van drugs, psychiatri­sche patiënten en vrouwen die slachtoffe­r zijn van huiselijk geweld. Lansdorf zegt dat op tien gebieden van sociaal-maatschapp­elijke aard noodhulp wordt geboden. “Wij zijn bezig onze hulp uit te breiden naar verkeerssl­achtoffers en naar suïcidale personen.” WJ/JL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname