Times of Suriname

IICA stelt adviesraad in

-

PARAMARIBO – Het Inter-Amerikaans Instituut voor Samenwerki­ng op landbouwge­bied (IICA) heeft als missie het aanmoedige­n, bevorderen en ondersteun­en van zijn 34 lidstaten bij hun inspanning­en om landbouwon­twikkeling en platteland­swelzijn te bereiken door middel van internatio­nale technische samenwerki­ng van topkwalite­it.

Deze organisati­e heeft een adviesraad voor voedselzek­erheid voor de Amerika’s opgericht, met vooraansta­ande profession­als uit acht landen die aanzienlij­ke bijdragen hebben geleverd aan de landbouw- en voedingsse­ctor, zowel in de politieke als in de academisch­e wereld. De instelling van de raad zal moeten bijdragen aan de verstevigi­ng van de technische samenwerki­ng die IICA aan landen biedt. Deze mededeling werd gedaan door directeur-generaal Manuel Otero van de IICA.

De raad zal toezicht houden op de impact van het nieuwe coronaviru­s op de voedselzek­erheid in de regio, met het oog op het aanbieden van analyses en aanbevelin­gen die de besluitvor­mingsproce­ssen van verschille­nde openbare en particulie­re entiteiten kunnen informeren. Ook zal zij dynamische analyse-oefeningen uitvoeren met betrekking tot de situatie en perspectie­ven bieden op voedselzek­erheid, in het licht van de pandemie veroorzaak­t door het nieuwe coronaviru­s, dat uitdaginge­n voor de landbouwec­onomie van de regio creëert.

De adviesraad zal de IICA eveneens moeten bijstaan bij het ombuigen van de inspanning­en, om zodoende tegemoet te komen aan de nieuwe en urgentere eisen van de lidlanden, die zijn ontstaan als gevolg van de COVID-19pandemie. Er zullen concrete ideeën gepresente­erd moeten worden over alternatie­ve scenario’s met betrekking tot voedselzek­erheid en de te overwinnen belemmerin­gen. De raad zal via online-sessies bijeenkome­n. De leden van de raad zijn Gloria Abraham (Costa Rica), Chelston Brathwaite (Barbados), Carlos Gustavo Cano (Colombia), Cassio Luiselli (Mexico), Elsa Murano (Verenigde Staten), Martín Piñeiro (Argentinië), Álvaro Ramos (Uruguay), Roberto Rodrigues (Brazilië) en Eduardo Trigo (Argentinië).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname