Times of Suriname

20 graden in De Bilt, officieel eerste warme dag van dit jaar

-

DE BILT - Gisteren was officieel de eerste warme dag van 2020. Rond 13.00 uur werd in De Bilt een temperatuu­r van 20 graden gemeten, om 14.30 uur steeg het kwik naar 21.5 graden. Nog nooit eerder werd er een warmere 6 april gemeten. Het warmst was het bij het weerstatio­n in Eindhoven, waar de temperatuu­r bij het weerstatio­n naar 23.3 graden was gestegen. Het minst warm was het in

Vlissingen, waar het kwik op 14.1 graden was blijven steken. Het is vroeger dan gebruikeli­jk dat het kwik boven de 20 graden stijgt, schrijft weerbureau Weerplaza. Normaliter wordt de eerste warme dag van het seizoen halverwege april gemeten.

Ook in 2019 viel de eerste warme dag van het jaar vroeger dan gemiddeld: dat jaar werd op 7 april de eerste temperatuu­r van boven de 20 graden in De Bilt waargenome­n.

Op lokaal en regionaal niveau kwam het kwik zondag al boven de magische grens van 20 graden, maar het is pas officieel een warme dag in Nederland als die temperatuu­r gemeten is in De Bilt in Utrecht, de standplaat­s van het KNMI. Daar bleef de temperatuu­r zondag steken op 19.6 graden. In Hoek van Holland werd zondag een temperatuu­r van maar liefst 22.4 graden gemeten. Het minst warm was het in Vlissingen en op Vlieland, daar kwam het kwik niet eens tot de 16 graden. De warme temperatur­en komen door een stevige zuidoosten­wind, die warme lucht uit ZuidEuropa met zich meeneemt.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname