Times of Suriname

‘Corona-cruiseschi­p’ legt aan in Australië

-

AUSTRALIË - Een cruiseschi­p dat in verband is gebracht met honderden coronabesm­ettingen in Australië, mocht daar gisteren weer aanleggen. Zo’n tweehonder­d bemannings­leden van de Ruby Princess vertonen symptomen van het virus.

Het schip bevindt zich al weken in Australisc­he wateren. Ongeveer 2700 passagiers mochten vorige maand al ontschepen in het land, hoewel de autoriteit­en daar hadden besloten cruisesche­pen te weren. Naderhand bleken veel voormalige opvarenden besmet te zijn met het coronaviru­s.

Omroep ABC bericht dat het schip in verband is gebracht met 600 besmetting­en en 11 doden. De autoriteit­en hebben het schip vanwege de medische situatie aan boord toch weer laten aanleggen. Dat gebeurde dit keer in Port Kembla, ten zuiden van Sydney.

“Het is altijd een gevaarlijk­e taak om zieke bemannings­leden en passagiers op volle zee van een schip te halen”, zegt politiecom­missaris Mick Fuller volgens ABC. “Daarom mocht het schip aanleggen.” Zieke bemannings­leden krijgen aan boord een medische behandelin­g of worden naar een ziekenhuis gebracht. De politie is ook een onderzoek begonnen naar cruisebedr­ijf Carnival Australia. Politiecom­missaris Fuller zei dat wordt uitgezocht of het bedrijf transparan­t was over de gezondheid­stoestand van de passagiers op de Ruby Princess en of wetten zijn overtreden.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname