Times of Suriname

Toekomst Karsdorp onzeker

-

VOETBAL - Feyenoord beschikt met ingang van volgend seizoen weer over Bart Nieuwkoop, zo meldde het Algemeen Dagblad maandag. De verhuurde rechtsback kwam voor de coronacris­is tot zeventien wedstrijde­n in het shirt van Willem II. De leiding van Feyenoord ziet Nieuwkoop als de opvolger van Rick Karsdorp, die zeer waarschijn­lijk volgend seizoen niet meer is te bewonderen in De Kuip.

Nieuwkoop beschikt bij Feyenoord over een contract tot medio 2021. De 24-jarige vleugelver­dediger doorliep de jeugdoplei­ding van de Rotterdams­e club en brak in het seizoen 20162017 door in de hoofdmacht. Nieuwkoop had een basisplaat­s op 14 mei 2017, toen het elftal van toenmalig trainer Giovanni van

Bronckhors­t dankzij een 31 zege op Heracles Almelo de landstitel in de wacht sleepte. Vanwege het nodige blessurele­ed bleef een definitiev­e doorbraak echter uit. Vorig jaar zomer koos hij voor een verhuurper­iode bij Willem II, dat een fraaie vijfde plaats bezet in de Eredivisie.

Trainer Dick Advocaat is gecharmeer­d van Nieuwkoop, zo liet hij weten na de 20 overwinnin­g van Feyenoord op Willem II op 8 maart. De huurling maakte ondanks de nederlaag van de Tricolores een degelijke indruk in de onderlinge duels met Ridgeciano Haps, die in de laatste wedstrijde­n van Feyenoord als linksbuite­n fungeerde. Daarnaast gaf de ervaren coach te kennen dat de rechtsback voorkomt in zijn plannen, mocht Advocaat ook volgend seizoen aan de bekerfinal­ist uit Rotterdam verbonden zijn. Karsdorp keerde vorig jaar zomer als huurling terug bij Feyenoord, dat naar verluidt niet de financiële middelen heeft om hem definitief in te lijven. De toekomst van de vleugelver­dediger blijft onzeker, ondanks een tot medio 2022 lopend contract bij AS Roma. Trainer Paulo Fonseca gaf vorig jaar aan dat Karsdorp normaal gesproken niet in zijn plannen voorkomt. Corriere dello Sport bracht hem al in verband met Napoli. La Gazzetta dello Sport schreef vorige maand al dat Karsdorp mag uitzien naar een andere werkgever. AS Roma, dat in 2017 veertien miljoen euro neerlegde voor de transfer, hoopt circa acht miljoen euro over te houden aan een eventuele verkoop van de Nederlands­e flankspele­r. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname