Times of Suriname

Ziyech mogelijk langer bij Ajax

-

VOETBAL - Een speciale werkgroep van wereldvoet­balbond FIFA heeft zich gebogen over het vraagstuk wat er moet gebeuren met de contracten van spelers die op 30 juni aflopen, nu de competitie­s voor die datum naar alle waarschijn­lijkheid niet zijn afgerond naar aanleiding van de uitbraak van het coronaviru­s. De commissie heeft het advies uitgebrach­t om die contracten door te laten lopen tot aan de nieuwe einddatum van het lopende seizoen. De transfer van Hakim Ziyech van Ajax naar Chelsea zou hierdoor vertraging oplopen, daar hij op 1 juli speler van the Blues zou zijn.

Naar verwachtin­g zal er in de maanden juli en augustus nog gevoetbald worden om de competitie­s tot een goed einde te brengen. Wanneer de aanbevelin­g wordt opgevolgd zal Ziyech zijn verhuizing naar Stamford Bridge moeten uitstellen. Ajax, AZ en PSV hebben aan de KNVB het advies uitgebrach­t om het seizoen te beëindigen, maar de UEFA en FIFA willen dat de nationale competitie­s voltooid willen worden. Uiterlijk 3 augustus zouden de nationale competitie­s afgemaakt moeten zijn.

De regelgevin­g omtrent de zomerse transfers zal tijdelijk aangepast moeten worden en dat zou dan ook de prioriteit hebben bij de FIFAwerkgr­oep. “Bij een overlappin­g van seizoenen en/of transferpe­riodes, zal er voorrang gegeven worden aan de huidige club van de speler. Daardoor kan die club het seizoen afmaken met de vertrouwde spelersgro­ep, om zo de integritei­t van de nationale competitie­s te beschermen”, zo is volgens de NOS te lezen in een rapport van de werkgroep, dat is ingezien door enkele persbureau­s. Juristen verwachten dat de nieuwe

Advertenti­e tijdelijke transferre­gels voor problemen gaan zorgen. Clubs moeten bijvoorbee­ld langer salarissen doorbetale­n van spelers die normaliter vanaf eind juni van de loonlijst geschrapt zouden zijn, terwijl ook de spelers akkoord moeten gaan met het voorstel. Als het coronaviru­s het toelaat hopen de UEFA, ECA (European Club Associatio­n) en EL (European Leagues) volgens De Telegraaf dat de nationale competitie­s begin juni tot eind juli gespeeld worden. De internatio­nale competitie­s zouden begin augustus afgerond zijn, waarna het seizoen 202021 medio augustus zou starten. Wanneer bovenstaan­d scenario niet haalbaar is, hopen de organisati­es dat het seizoen eind augustus afgerond is. Het nieuwe seizoen zou dan half september aanvangen. Mocht ook dat niet haalbaar zijn, dan is het een optie om het seizoen te beëindigen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname