Times of Suriname

Komt met eigen videogames en cloud-gaming-platform

Amazon

-

Amazon zal binnenkort eigen games uitbrengen en komt met een cloudgamin­gplatform onder de codenaam Project Tempo, schreef The New York Times. Volgens de krant investeert Amazon honderden miljoenen dollars in het project en komt de eerste game, Crucible, volgende maand uit.

Crucible is ontwikkeld door de gamestudio Relentless Studios van Amazon en is een third-person shooter waar teams van zes tegen elkaar strijden. De twist is dat spelers op elk moment van kant kunnen wisselen om hun team als het ware te verraden. Crucible had eigenlijk vorige maand uit moeten komen, maar werd uitgesteld wegens het coronaviru­s.

Daarnaast brengt Amazon in mei de online multiplaye­rgame New World uit. Daarin kunnen duizenden spelers een fictioneel rijk bezetten dat gebaseerd is op een alternatie­f zeventiend­e-eeuws Amerika.

Deze spellen zullen ook beschikbaa­r zijn op de nieuwe online gamedienst van Amazon, Project Tempo. Bij

Project Tempo zal het gamen volledig plaatsvind­en in de cloud. Het kan daarmee een grote concurrent worden van Googles gamingdien­st Google Stadia.

Er deden al geruchten de ronde dat Amazon bezig was met het ontwikkele­n van een online gamedienst. Deze zou op zijn vroegst in 2020 beschikbaa­r zijn. Volgens The New York Times zou dit door het coronaviru­s uitgesteld kunnen worden naar 2021. Daarnaast is Amazon van plan om in de zomer interactie­ve games uit te brengen die speciaal zijn gemaakt voor het streamingp­latform Twitch, waar Amazon sinds 2014 eigenaar van is. Op Twitch zijn voornameli­jk gamers actief, die het platform gebruiken terwijl zij een spel spelen. Andere Twitchgebr­uikers kijken dan naar hoe de gamer het spel speelt. Deze ‘virtuele muur’ tussen gamer en kijker wil Amazon verbreken. Hierdoor kunnen Twitch-kijkers games spelen met de streamers.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname