Times of Suriname

Degiro meldt veel nieuwe klanten

-

AMSTERDAM - Degiro heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 137 duizend nieuwe klanten verwelkomd, waarvan het merendeel in maart. Dat maakte de onlinebrok­er gisteren bekend.

Het aantal actief gebruikte rekeningen is hierdoor toegenomen tot 554.471. Een jaar eerder waren dit er nog 386 duizend.

De onlinebrok­er ziet een sterke toename in beleggings­activiteit­en sinds begin dit jaar, door nieuwe klanten die de markt betreden en de marktvolat­iliteit in maart. Er kwamen in maart 86 duizend klanten bij.

In totaal zijn er ruim 10,8 miljoen retailtran­sacties uitgevoerd in het afgelopen kwartaal. Dat is ruim een verdubbeli­ng ten opzichte van een jaar eerder, toen het aantal transactie­s 4,6 miljoen bedroeg.

De onrust rond de coronaviru­s-pandemie heeft geleid tot volatiele markten en veel beleggings­activiteit. Door het grote aantal nieuwe registrati­es en deze drukte, en omdat Degiro de risico’s van het virus voor zijn werknemers moet beperken, zijn er vertraging­en in de reactietij­d van de servicedes­k. De capaciteit wordt uitgebreid en voor nieuwe klanten is een wachtlijst.

Degiro wil zich laten overnemen door het Duitse Flatex, dat december vorig jaar in eerste instantie 9,4 procent van de aandelen kocht. De rest van de aandelen zal na goedkeurin­g van toezichtho­uders worden overgenome­n. De Duitse partij wil beide merken naast elkaar behouden.

Flatex betrad eerder vorig jaar de Nederlands­e markt, met een verdienmod­el dat zonder transactie­kosten werkt. Recent kregen de Nederlands­e klanten een brief van Flatex, waarin transactie­kosten worden aangekondi­gd voor de meeste effecten. (Beursduive­l/Foto:een passief inkomen)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname