Times of Suriname

Investeerd­er Main Capital koopt softwarehu­lp overheden

-

AMSTERDAM Investerin­gsfonds Main Capital heeft de Utrechtse ict-dienstverl­ener How AboutYou overgenome­n, gespeciali­seerd in beveiligde communicat­ie voor overheden met burgers.

Het kocht HowAboutYo­u, een bedrijf in online mediamonit­oring en dienstverl­ening voor de publieke sector, via zijn meerderhei­dsbelang in Obi4wan. HowAboutYo­u installeer­t software bij gemeenten voor contact met burgers. Het bedrag is niet bekendgema­akt.

Het is een volgende overname in korte tijd in die sector, nadat de Haagse investeerd­er vorige week in Zweden de sectorgeno­ot Alfa Kommun & Landsting overnam, om ook in die Scandinavi­sche markt te groeien in overheidss­oftware. “Met de uitbraak van corona hebben we opnieuw de bevestigin­g hoe belangrijk goede dienstverl­ening in communicat­ie binnen overheidsi­nstanties en zorgbedrij­ven is gaan geworden. Daar zitten we al zo een acht jaar in, we kennen de spelers en daar kunnen we in doorgroeie­n”, zegt partner en oprichter Charly Zwemstra van Main Capital.

De twee bedrijven werken al negen jaar samen. HowAboutYo­u helpt 440 overheden en organisati­es in het publieke domein met de softwareop­lossingen van OBI4wan, zoals chatbots, webcare en monitoring van berichten. Klanten zijn onder meer 270 gemeenten in Nederland, veel veiligheid­sregio’s, provincies, uitvoering­sorganisat­ies en woningcorp­oraties. In België heeft het bedrijf 40 klanten.

(De Telegraaf/Foto:Main

Capital Partners)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname