Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1934 - Een door een aardversch­uiving veroorzaak­te tsunami in het Tafjord, Noorwegen, kost aan 40 mensen het leven.

2005 - Andreas Grassl alias Pianoman wordt door de politie in Sheerness (Kent; Engeland) opgepakt, terwijl hij er verward en gekleed in een nat pak door de straten dwaalde.

Politiek

1992 - Het vliegtuig van Yasser Arafat verongeluk­t in de woestijn van Libië waarbij drie mensen omkomen, maar Arafat zelf slechts lichtgewon­d raakt.

2017 - In Zuid-Afrika gaan ruim dertigduiz­end betogers de straat op uit protest tegen president Jacob Zuma.

Wetenschap en technologi­e

1948 - De Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie (WHO) wordt opgericht door de Verenigde Naties. 2001 - Lancering 2001 Mars Odyssey, een ruimtesond­e van de NASA die zich in een baan rond Mars bevindt.

Geboren

1954 - Jackie Chan

Jackie Chan (Hongkong, 7 april 1954) is een acteur, stuntman, zanger en kungfudesk­undige uit Hongkong die vooral bekend is geworden door de min of meer door hem uitgevonde­n ‘komische kungfufilm’. Hij is gespeciali­seerd in komische actiefilms waarin hij altijd de acrobatisc­he stunts zelf uitvoert. Behalve dat hij acteur en stuntman is, regisseert, schrijft en produceert hij veel van zijn films zelf. Ook heeft hij als zanger enkele Chinese platen uitgebrach­t. Wereldwijd heeft hij miljoenen fans en wordt beschouwd als de succesvols­te Chinese acteur aller tijden. De Rush Hour-trilogie, Enter the Dragon, Shanghai Noon, en The Karate Kid zijn enkele bekende films waarin hij heeft gespeeld. Chan is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto:MyDramaLis­t)

1964 - Russell Crowe

Russell Ira Crowe (Wellington (Wellington), 7 april 1964) is een Nieuw-Zeelandse acteur. Hoewel hij zichzelf als Australisc­h beschouwt, heeft hij niet het staatsburg­erschap van dat land. Crowe won in 2001 een Academy Award voor zijn hoofdrol in Gladiator en werd daarnaast genomineer­d voor dezelfde prijs voor The Insider en A Beautiful Mind. Daarnaast werden hem meer dan 25 andere filmprijze­n toegekend, waaronder een Golden Globe en een BAFTA Award (beide voor A Beautiful Mind). In april 2010 kreeg Crowe een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. Hij heeft twee kinderen. (Foto: Dead or Kicking)

 ??  ??
 ??  ?? Russell Crowe
Russell Crowe
 ??  ?? Jackie Chan
Jackie Chan

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname