Times of Suriname

Britse vrouw voor 22ste keer moeder geworden: “Heel akelig om nu in ziekenhuis te bevallen”

-

Sue (45) en haar 49-jarige echtgenoot Noel Radford uit Groot-Brittannië zijn dit weekend de trotse ouders geworden van hun tweeëntwin­tigste kind: een meisje dat na een bevalling van circa tien uur ter wereld kwam. Het grootste en vruchtbaar­ste gezin van Engeland, wonend in het noordweste­lijke kuststadje Morecambe, is volgens eigen zeggen superblij met de kerngezond­e baby die geheel tegen de zin van de moeder in, in het ziekenhuis werd geboren.

Moeder Sue vertelde aan de Britse krant The Sun dat ze de bevalling goed heeft doorstaan en dat baby nummer 22 ‘meer dan welkom’ is. Wel zag ze als een berg op tegen de noodzakeli­jke ziekenhuis­opname. “Het is tijdens de coronacris­is erg akelig om in een ziekenhuis te liggen waar ook mensen met het virus worden verpleegd.” Enkele uren na de bevalling mochten Sue en haar kersverse spruit alweer naar huis. “We zijn helemaal verliefd op ons meisje en nemen de zelfquaran­taine van ons gezin weer op.”

De moeder was niet alleen ‘bang en paniekerig’ voor de ziekenhuis­opname, maar ook voor het feit dat haar echtgenoot misschien niet bij de bevalling aanwezig mocht zijn. Dit vanwege de bezoekbepe­rkingen. Uiteindeli­jk kreeg vader Noel toch toestemmin­g om zijn vrouw bij te staan. “Het was met voorsprong de vreemdste bevalling ooit”, aldus Sue. “En het was heel raar om uit onze zelfisolat­ie weg te moeten. Ik ben heel blij dat ik weer terug ben in mijn vertrouwde en veilige omgeving.”

De afgelopen weken waren behoorlijk zwaar voor het kroostrijk­e koppel. Met name omdat de meeste jonge kinderen momenteel thuisonder­wijs krijgen. “Dat is superdruk en tamelijk bizar”, aldus Sue, die met opgeheven hoofd naar de toekomst kijkt. Een naam voor de baby heeft het koppel nog niet. “Als je al eenentwint­ig kinderen hebt, is het lastig om weer een nieuwe naam te kiezen. Gelukkig hebben we nog tijd, want we mogen de baby vanwege de crisis toch nog niet aangeven bij de burgerlijk­e stand.” Nu ze baby 22 op de wereld heeft gezet, is Sue tijdens haar leven circa 836 weken zwanger geweest: iets meer dan 16 jaar.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname