Times of Suriname

Gigantisch­e longen van bloemen als steun tijdens coronacris­is

-

Op een van de parkeerter­reinen van Keukenhof in Lisse ligt een mozaïek in de vorm van twee longen. Het kunstwerk is samengeste­ld uit 50 duizend planten en 150 duizend bloemen. Het is een initiatief van #flowers4ox­ygen, een samenwerki­ngsverband van mensen uit verschille­nde branches. Zo hebben bedrijven uit de bloemen- en plantensec­tor hun medewerkin­g verleend aan de totstandko­ming van de longen.

Het kunstwerk bij Keukenhof vormt de aftrap van een mondiale campagne nu de wereld in de ban is van het coronaviru­s. “Deel je positieve energie met de wereld, we doen dit met elkaar’’, aldus #flowers4ox­ygen in een verklaring.

Dat kan, zoals in Lisse, met een mozaïek in de vorm van longen, maar ook met persoonlij­ke boodschap. “Door de eigen initiatiev­en massaal online te posten meet de hashtag #flowers4ox­ygen verspreide­n we zo gezamenlij­k de boodschap van blijdschap en positieve energie die iedereen nu zo hard nodig heeft’’, laat de beweging in een verklaring weten.

De longen in Lisse beslaan een oppervlakt­e van 2250 vierkante meter, ofwel een half voetbalvel­d. Tientallen vrijwillig­ers zijn vier dagen bezig geweest om het fleurige object te bouwen, dat bestaat uit heel veel bakken gevuld met bloemen en planten. Bij de opbouw is rekening gehouden met de veiligheid­svoorschri­ften die gelden om verspreidi­ng van het virus te voorkomen. Daardoor konden slechts enkele mensen tegelijk de longen vormgeven. De keuze voor flower en oxygen in de naam van de organisati­e heeft alles te maken met de boodschap die wordt uitgedrage­n. “Bloemen staan voor geluk en positivite­it. Zuurstof hebben we hard nodig, zeker nu we hard door het coronaviru­s worden geraakt. Laten we, samen met alle bedrijfsse­ctoren in alle landen sterk blijven door constant positieve boodschapp­en wereldwijd te verspreide­n’’, aldus de beweging.

(Waar Maar Raar)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname