Times of Suriname

Man op zoek naar goedkope sigaretten moet per helikopter gered worden in de Pyreneeën en krijgt meteen lockdownbo­ete aan zijn been

-

Een man die te voet uit Frankrijk naar Spanje wilde wandelen om goedkope sigaretten op de kop te tikken, is tijdens zijn tocht door de Pyreneeën in de problemen geraakt. De Fransman moest met een helikopter gered worden. Ongeacht de doodsangst­en die hij uitstond, kreeg hij meteen na redding de rekening gepresente­erd voor het niet-naleven van de lockdownma­atregelen die van kracht zijn door het coronaviru­s.

De lokale bergreddin­gsdienst laat weten dat de man uit Perpignan zondag op zo’n 25 kilometer van de Spaanse grens werd aangetroff­en, ‘totaal uitgeput, trillend, onderkoeld en verdwaald’. De Fransman was aanvankeli­jk op weg gegaan met zijn auto, maar was tegengehou­den aan een checkpoint. De aanhouder wint, moet hij gedacht hebben, want hij besloot daarna dus zijn sigaretten­queeste te voet verder te zetten via een wandelpad over de bergen. Helaas tuimelde de man niet veel later een stuk naar beneden in een beek en in braamstrui­ken en raakte hij gedesoriën­teerd. Hij slaagde er gelukkig wel in hulp in te roepen. De opgetromme­lde reddingsdi­enst kon hem redelijk snel vinden en vervoerde hem met de helikopter weer naar Perpignan. De huidige lockdownre­gels in Frankrijk verbieden de bevolking om hun huizen te verlaten voor niet-essentiële verplaatsi­ngen. De Fransen hebben ook telkens als ze hun woning uitkomen een formulier nodig die hun verplaatsi­ng beargument­eert. De man was duidelijk niet in regel en kreeg door de beangstige­nde mislukte trip een boete van 135 euro. “We herinneren er u nog eens aan, BLIJF THUIS”, tweette de lokale politie over het incident.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname