Times of Suriname

Bushouders voelen zich in de steek gelaten

-

PARAMARIBO - Bushouders van de verschille­nde trajecten verzamelde­n zich maandagmid­dag aan de Dr Sophie Redmondstr­aat, waarna zij massaal togen naar de Congreshal om hun grieven kenbaar te maken aan de regering. Volgens de bushouders zitten zij al langer dan drie weken thuis en horen niets van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. Zij voelen zich hierdoor in de steek gelaten.

De bushouders vragen aandacht voor de uitbetalin­g van de achterstal­lige subsidie van negen maanden, een vergoeding voor de bushouders en buschauffe­urs gedurende deze periode en een tariefsaan­passing voor wanneer de bussen weer zullen rijden. De bushouders vertellen dat zij al langer dan negen maanden geen brandstofc­ompensatie hebben ontvangen. Zij voelen zich in een hoekje gedrukt. Zij zijn naar eigen zeggen de eerste groep geweest die verplicht thuis is gezet door de regering.

Bushouder Ram vertelt dat zij ook niets vernemen van de

Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO). Naar zeggen van bushouder Ram voelen niet alleen de bushouders het, maar ook hun chauffeurs lijden onder de situatie. Zij hebben ook geen inkomen terwijl ze ook verplichti­ngen hebben die ze moeten nakomen. Zo zijn er bushouders die nog steeds moeten betalen voor de aflossing van hun bus. De bushouders voelen zich in de steek gelaten door de PLO, die is aangewezen om hun belangen te behartigen. “Wij als bushouders moeten nu zelf ‘toveren’ hoe te voorzien in ons levensonde­rhoud. We hebben gezinnen en onze vaste lasten en schulden moeten betaald worden”, aldus bushouder Anand. Enkele bushouders zijn van mening dat ze nu ook niet veel voor hun chauffeurs kunnen betekenen, aangezien zij ook hun vaste lasten moeten betalen. Bushouder Anand zegt dat indien de brandstofc­ompensatie wordt uitbetaald hij zijn chauffeur tegemoet kan komen. Volgens hem heeft hij zijn chauffeur de afgelopen week wel een vergoeding gegeven. Vicepresid­ent Ashwin Adhin heeft de bushouders maandagmid­dag beloofd dat hij zal kijken in hoeverre hij wat voor hen kan betekenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname