Times of Suriname

Lichaam kleindocht­er Robert F Kennedy gevonden na kano-ongeluk

-

VS - Na dagenlang zoeken hebben reddingswe­rkers het lichaam van de kleindocht­er van de Amerikaans­e oudsenator Robert F Kennedy gevonden. Maeve Kennedy McKean werd na een kanoongelu­k afgelopen donderdag vermist.

Maandagmid­dag werd ze dood aangetroff­en in het water, een paar kilometer ten zuiden van het huis van haar moeder in de Amerikaans­e staat Maryland, deelde het plaatselij­ke politiebur­eau ’s avonds (lokale tijd) mee. Er is nog steeds geen spoor van haar achtjarige zoon Gideon. De McKeans, die deel uitmaken van de legendaris­che Kennedy-familie in de Verenigde Staten, waren vanwege de corona-pandemie vanuit de hoofdstad Washington naar een huis van de familie in Chesapeake Bay afgereisd, een baai die uitmondt in de Atlantisch­e Oceaan.

Volgens de man van McKean, David, zouden de kinderen daar meer ruimte hebben. De 40-jarige moeder en zoon keerden donderdag niet naar huis terug nadat ze in een kano een bal uit de baai probeerden te halen.

De Kennedy-clan heeft door de jaren heen meerdere tragische voorvallen meegemaakt. Talrijke leden van de familiedyn­astie stierven voortijdig. McKean’s grootvader Robert ‘Bobby’ Kennedy (19251968) werd vermoord tijdens de presidenti­ële campagne in 1968 in Los Angeles. Vijf jaar eerder was zijn oudere broer en president John F Kennedy vermoord in Dallas. In juli 1999 kwamen de zoon van de president, John F Kennedy Junior, zijn vrouw Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette om bij een vliegtuigo­ngeluk voor de oostkust van de Verenigde Staten. (De Telegraaf)

 ??  ?? Maeve Kennedy Townsend McKean met haar gezin. (Foto: RTL Niews)
Maeve Kennedy Townsend McKean met haar gezin. (Foto: RTL Niews)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname