Times of Suriname

Spanje rouwt om dood oud-trainer Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona

-

VOETBAL - Voetbalmin­nend Spanje rouwt om de dood van Radomir Antic. De Servische oud-trainer is maandag op 71-jarige leeftijd overleden. Volgens onder meer Mundo Deportivo en Onda Cero ging de gezondheid van Antic rap achteruit nadat hij besmet was geraakt met het coronaviru­s.

Antic speelde als voetballer voor Sloboda Užice, FK Partizan, Fenerbahçe, Real Zaragoza en Luton Town, maar vergaarde vooral bekendheid als trainer. Hij begon zijn carrière als coach aan het eind van de jaren tachtig bij Real Zaragoza en diende daarna achtereenv­olgens Real Madrid, Real Oviedo, Atlético

Madrid, opnieuw Real Oviedo, Barcelona, Celta de Vigo, de nationale ploeg van Servië, Shandong Luneng en Hebei China Fortune. Hij is de enige trainer in de geschieden­is die tijdens zijn loopbaan werkzaam is geweest bij Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona.

Antic was vooral succesvol bij Atlético Madrid. Hij stond tussen 1995 en 2000, verdeeld over drie verschille­nde periodes, aan het roer bij los Colchonero­s en leidde de club in het seizoen 199596 naar de nationale dubbel. Bij Barcelona werd hij in 2003 de opvolger van de ontslagen Louis van Gaal.

Zijn dienstverb­and in het Camp Nou bleef echter beperkt tot slechts een half jaar. Diverse prominente­n uit de voetballer­ij herdenken Antic op sociale media. Zo hebben Real Madrid, Atlético Madrid en Barcelona statements gepublicee­rd waarin zij hun condoleanc­es overbrenge­n. Voetbalcom­mentator en Atlético Madrid-supporter Sierd de Vos herdenkt Antic op Twitter met een oude foto, terwijl Real Madridaanv­oerder Sergio Ramos zijn dank uitspreekt voor ‘het groter maken van Atlético Madrid en de rivaliteit tussen Atlético en Real Madrid’.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname