Times of Suriname

Heung-Min Son verblijdt Tottenham met perfecte timing militaire dienstplic­ht

-

VOETBAL - Heung-Min Son gaat zijn militaire dienstplic­ht deze maand vervullen in Zuid-Korea, zo liet zijn club Tottenham Hotspur maandag weten via de officiele kanalen. De vleugelaan­valler van de Engelse club heeft er voor gekozen zijn dienstplic­ht per direct te gaan vervullen, nu het voetbal voorlopig stilligt vanwege de uitbraak van het coronaviru­s. Alle mannen zonder gezondheid­sklachten zijn in ZuidKorea

in principe verplicht om een militaire training van 21 maanden te volgen. Son won in 2018 echter als dispensati­espeler de Aziatische Spelen met Zuid-Korea Onder-23, waardoor zijn militaire dienstplic­ht is ingekort tot slechts vier weken.

Nu het voetbal in Europa stilligt vanwege de uitbraak van het coronaviru­s, heeft Son besloten om zijn militaire dienstplic­ht maar direct te gaan vervullen in ZuidKorea. De 27-jarige vleugelspi­ts verbleef overigens al enige tijd in zijn vaderland: hij vertrok met toestemmin­g van zijn werkgever direct naar Zuid-Korea nadat de Premier League was stilgelegd. Tottenham verwacht Son in mei weer terug in Engeland, zo klinkt het.

Tot 30 april zal er hoe dan ook geen voetbal worden gespeeld in Engeland, waardoor de militaire dienstplic­ht van Son en de Premier League elkaar niet overlappen. Mocht de Premier League dit seizoen overigens nog hervat worden, dan is het maar de vraag of Son Tottenham van dienst kan zijn: hij liep in februari een armblessur­e op, waarna manager José Mourinho liet weten deze voetbaljaa­rgang niet meer te rekenen op hem.

(AD)

 ??  ?? De 27-jarige vleugelspi­ts Heung-Min Son gaat zijn militaire dienstplic­ht deze maand vervullen in Zuid-Korea. (Foto: AD)
De 27-jarige vleugelspi­ts Heung-Min Son gaat zijn militaire dienstplic­ht deze maand vervullen in Zuid-Korea. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname