Times of Suriname

Nog meer slecht nieuws voor Ronaldinho

-

VOETBAL - Ronaldinho blijft door de coronacris­is waarschijn­lijk langer vastzitten, zo melden diverse media uit Paraguay. De voormalige spelmaker van onder meer Barcelona, Paris Saint-Germain en AC Milan belandde in de cel in een gevangenis in Paraguay nadat hij met een vals paspoort het land was binnen gereisd. Naar verluidt hoeft de Braziliaan niet te rekenen op een snelle vrijlating.

Ronaldinho zit inmiddels al een maand in de gevangenis. De oud-voetballer wordt verdacht van fraude met paspoorten en witwassen, maar zijn zaak zal voorlopig niet voor de rechter verschijne­n. Vanwege de uitbraak van het coronaviru­s worden op dit moment alleen dringende zaken afgehandel­d, waardoor Ronaldinho nog even in de cel moet vertoeven.

Daarnaast mogen de gedetineer­den in de gevangenis op dit moment geen bezoek meer ontvangen vanwege de uitbraak van het coronaviru­s. De situatie van Ronaldinho zou inmiddels flink zijn verslechte­rd ten opzichte van zijn beginperio­de in de cel. Waar de voormalige voetbalfen­omeen eerder nog veel bezoek kreeg van voetbalste­rren en geschenken kreeg, ziet hij momenteel alleen nog maar zijn advocaten, mede vanwege de coronacris­is.

“De glimlach van Ronaldinho, zijn zo kenmerkend­e glimlach, is verdwenen”, vertelde oud-speler Nelson Cuevas eind maart al in gesprek met CNN Radio. “Ik wil benadrukke­n dat de gevangenis waarin hij zit geen enkele luxe kent, het is heel primitief. Het is een situatie die Ronaldinho niet gewend is en die hem ongelukkig maakt. Zijn positieve vibe is weg. Hij is diepbedroe­fd en helemaal niet gelukkig op dit moment.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname