Times of Suriname

Rozenstrui­k in actie op 18 april

-

MMA – Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k komt op 18 april weer in actie in de UFC tijdens het UFC 249-evenement. De Surinamer zal in de zwaargewic­htdivisie uitkomen tegen de Fransman Francis Ngannou. Deze partij stond oorspronke­lijk gepland voor 28 maart in Columbus, Ohio, maar vond geen voortgang vanwege de coronacris­is.

Rozenstrui­k maakte maandagavo­nd via zijn Twitteracc­ount

bekend dat hij in actie komt op 18 april tegen de Fransman. Hierdoor gaat zijn wens, te vechten tegen de Fransman, alsnog in vervulling. Rozenstrui­k wilde dat het gevecht zou gaan om de interim-titel, maar de UFC ging uiteindeli­jk niet akkoord hiermee. De locatie van dit evenement is nog niet bekend, maar Rozenstrui­k zit momenteel in South Florida met Michael Babb. Het hoofdgevec­ht van dit evenement zal gaan tussen Tony

Ferguson en Justin Gaethje. Ferguson zou oorspronke­lijk uitkomen tegen Khabib Nurmagodev, maar de lichtgewic­htkampioen zit momenteel vast in Rusland vanwege de coronapand­emie.

Door de coronapand­emie zijn er al drie UFC-evenemente­n afgelast. UFC-baas Dana White doet er alles aan om UFC 249, het grootste evenement van de maand, wel door te laten gaan. Eerder kreeg White in de Verenigde

Staten veel kritiek, omdat de UFC als laatste grote sportorgan­isatie wedstrijde­n bleef organisere­n tijdens de coronacris­is. De UFC-voorzitter stelde zich verantwoor­delijk te voelen voor zijn 350 man personeel.

De vechters, hun begeleider­s, scheidsrec­hter en tv-medewerker­s zullen bij aankomst worden getest op het coronaviru­s. “Gezondheid is voor ons het allerbelan­grijkste”, benadrukte White.

 ??  ?? Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k (l) komt op 18 april in actie tegen de Fransman Francis Ngannou.
(Foto: UFC)
Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k (l) komt op 18 april in actie tegen de Fransman Francis Ngannou. (Foto: UFC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname