Times of Suriname

LaLiga-baas vreest schade van een miljard

-

VOETBAL - LaLiga zal niet eerder dan eind mei worden hervat. Voorzitter Javier Tebas zei gisteren dinsdag dat er diverse scenario’s in kaart worden gebracht en dat de bal in het meest gunstige geval op 28 mei weer zal rollen op het hoogste niveau. Het Spaanse voetbal ligt door de uitbraak van het coronaviru­s al weken stil en op 23 maart werd bekend dat de competitie­s voor onbepaalde tijd zijn stopgezet. In Spanje is de noodtoesta­nd uitgeroepe­n en noodmaatre­gelen blijven tot 26 april van kracht.

Op 11 maart kwam voor het laatst een Spaanse ploeg in actie op het hoogste niveau. Nadat Atlético Madrid erin slaagde om titelverde­diger Liverpool uit te schakelen in de Champions League, werd besloten om het Spaanse voetbal stil te leggen om verdere uitbreidin­g van het coronaviru­s zo veel mogelijk te beperken. Tebas meldt dinsdag dat clubs nog altijd niet in training mogen en dat voorlopig ook zo zal blijven, tenzij de noodmaatre­gelen worden beëindigd. In LaLiga moeten nog elf speelronde­n afgewerkt worden.

“De scenario’s die we hebben besproken zijn een herstart op 28 mei, 6 juni en zelfs 28 juni. Maar we moeten zien hoe de situatie zich in april ontwikkelt. Hier en in andere landen”, aldus Tebas in een telefoonge­sprek met journalist­en van diverse Spaanse media. Tebas liet tijdens het gesprek ook weten wat voor financiële gevolgen het coronaviru­s met zich meebrengt in het Spaanse voetbal. “Inclusief het geld wat zou binnenkome­n vanuit Europese competites, lopen Spaanse clubs ongeveer een miljard euro mis. Als we weer gaan voetballen, maar achter gesloten deuren, gaat het om 300 miljoen euro. En zelfs als we gaan voetballen met publiek loopt de schade op richting 150 miljoen.” (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname