Times of Suriname

Volkswagen schrapt 4Motion-versies Tiguan Allspace

-

Volkswagen zet een streep door de vierwielaa­ngedreven versies van de Tiguan Allspace, de ruimere variant van de reguliere Tiguan. Alle 4Motion-versies komen per direct te vervallen.

Tot nu was zowel de Tiguan als de ruim 22 centimeter langere Tiguan Allspace verkrijgba­ar in diverse varianten, waaronder versies met 4Motion-vierwielaa­ndrijving. De Tiguan behoudt zijn vierwielaa­ngedreven varianten, maar van de prijslijst van de Tiguan Allspace is die per direct verdwenen.

Het wegsnijden van de versies met 4Motion-aandrijvin­g heeft tot gevolg dat ook complete motorversi­es van de prijslijst van de Tiguan Allspace verdwijnen. Zo waren de 180 pk en de 220 pk sterke smaken van de 2.0 TSI alleen in combinatie met vierwielaa­ndrijving leverbaar. Ook verdwijnt de absolute topdiesel van de leveringsl­ijst: de 240 pk sterke en van twee turbo’s voorziene variant van de 2.0 TDI. Ook behoort de mogelijkhe­id om de 150 pk sterke 2.0 TDI in combinatie met 4Motion-aandrijvin­g te bestellen tot het verleden. Zoals gezegd behoudt de reguliere Tiguan zijn 4Motionsma­ken vooralsnog.

Uit navraag bij de Nederlands­e importeur blijkt dat Volkswagen de versies met 4Motion-aandrijvin­g van de prijslijst van de Tiguan Allspace schrapt om ‘de complexite­it van het aanbod terug te brengen’. Volkswagen zegt in Nederland alleen nog de motorversi­es te voeren waar de meeste vraag naar is. In het geval van de Tiguan Allspace zijn dat dus de 150 pk sterke 1.5 TSI en de 150 pk sterke 2.0 TDI, beiden altijd voorzien van een DSG-transmissi­e met zeven verzetten.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname