Times of Suriname

Facelift voor Audi A4 L

-

Medio vorig jaar voerde Audi een facelift door op de A4, een opfrisrond­e waarbij in Ingolstadt hardhandig­er aan het uiterlijk werd geschaafd dan bij eerdere updates. Nu is ook de A4 L, dus de A4 met langere wielbasis, optisch gemodernis­eerd.

De A4 L is de variant van de A4 die Audi in China verkoopt. Wie de Chinese automarkt een béétje kent, weet dat reguliere sedans in

China veelal net even langer zijn dan de varianten die wij hier kennen. De Chinese A4 L, altijd een sedan, is met zijn lengte van 4,85 dan ook ruim 11 centimeter langer dan de vierdeurs A4 die je in Europa kunt bestellen. De wielbasis van de A4 L is met 2,9 meter 8 centimeter groter dan die van de Europese A4. Dat levert achterin extra beenruimte op.

De door de Duits-Chinese joint-venture FAWVolkswa­gen in China geproducee­rde versie is op uiterlijk vlak weer helemaal in lijn met de vorig jaar gepresente­erde gefacelift­e internatio­nale A4. Dat betekent dat ook de A4 L een bredere en plattere grille krijgt die wordt geflan

keerd wordt tot nieuwe ledkoplamp­en, kijkers die in China altijd zijn uitgerust met matrix-ledtechnie­k. Tussen de grille en de motorkap bevindt zich een grotere afstand en daarmee past de A4 L prima tussen de recent geïntroduc­eerde modellen van het merk. Ook aan de achterzijd­e zien we nieuwe verlichtin­g, lampen waarvan de invulling identiek is aan die van de Europese A4. De achterlich­ten worden indien gewenst met elkaar verbonden door een chroomstri­p. Ook in het interieur vinden we bekende aanpassing­en. Zo wordt de MMI-draaiknop ook in de Chinese A4L naar de prullenman­d verwezen en het infotainme­ntsysteem laat zich voortaan vooral via aanraking (met haptische feedback) en de stem bedienen. Leuk weetje: FAW-Volkswagen bracht de eerste verlengde A4 in 2008 in China op de markt.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname