Times of Suriname

Heftige ruzie binnen VHP om kandidaten­lijsten

-

PARAMARIBO - De onrust binnen oppositiep­artij Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) heeft donderdag een climax bereikt waarbij drie hoofdbestu­ursleden opstapten, een partijtopp­er in Nickerie geroyeerd is, en een hoofdbestu­urslid een ferme berisping kreeg. Dit is het resultaat van de grote ontevreden­heid over de DNA-kandidaten­lijsten die zijn ingediend. Het vertrek van Sarwankoem­ar Badjalala, penningmee­ster van de partij, is toch de zwaarste klap van dit interne gekibbel.

Badjalala en andere partijtopp­ers waren tegen de kandidatuu­r van Harriet Ramdien als lijsttrekk­er in Nickerie. Een discussie hierover met Ramdien en partijprom­inent Shantie Changur zorgde voor escalatie van de situatie, waarbij de twee Nickeriane­n Badjalala krachtterm­en en bedreiging­en naar het hoofd slingerden. De penningmee­ster pikte dit niet en verliet de partij. De VHP besloot voor eens en altijd met Changur te breken. Die zou al jaren voor onrust in Nickerie zorgen. Ramdien had in haar rol als hoofdbestu­urslid van de

VHP het beter moeten weten en Changur tot orde moeten roepen in plaats van samen met hem te hokken om Badjalala te bedreigen en uit te schelden. Vandaar dat zij op het matje is geroepen door partijvoor­zitter Chandrikap­ersad Santokhi. Ook in Saramacca schijnt het te broeien. Daar is Mahinder Jogi als lijstduwer geplaatst. Aanhangers van Jogi zijn niet blij met deze positie, terwijl anderen van mening zijn dat hij helemaal niet op de lijst geplaatst zou moeten worden. Krishna Mathoera, parlementa­riër van de VHP, ontkent niet dat het de laatste tijd erg rumoerig is binnen haar partij. Zij hoopt dat de komende dagen alle plooien gladgestre­ken worden en de rust kan terugkeren. “Wij gaan als partij dealen met de naeffecten van de kandidaten­lijsten. Daar waarover er ontevreden­heid en er teleurstel­ling zijn, zullen extra gecommunic­eerd worden en we gaan dat proces in. We hopen dat mensen beseffen dat op dit moment persoonlij­ke belangen ondergesch­ikt moeten worden aan het algemeen belang, het groter belang, het Surinaams belang.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname