Times of Suriname

Kandidaten­lijsten ingediend

-

PARAMARIBO - Diverse politieke partijen hebben donderdag hun kandidaten­lijsten ingediend op de verschille­nde hoofdstemb­ureaus. In Paramaribo hebben de zeventien politieke partijen hun kandidaten­lijst ingediend op het hoofdstemb­ureau Paramaribo, op het districtsc­ommissaria­at Paramaribo-Noordoost.

Er was een tijdsindel­ing gemaakt waarop de verschille­nde politieke partijen hun kandidaten­lijsten moesten indienen. Echter, niet alle partijen hebben zich gehouden aan de tijdsindel­ing, waardoor zij op een ander tijdstip moesten wachten om hun kandidaten­lijsten in te dienen. De Nationale Partij Suriname (NPS) was de eerste politieke partij, die haar kandidaten­lijsten indiende. De laatste partij die indiende was Strei!.

Bij sommige politieke partijen verliep de indiening niet vlekkeloos. De vertegenwo­ordigers van de Pertjajah Luhur raakten betrokken bij een aanrijding, waardoor zij niet op tijd aanwezig konden zijn. Dit had tot gevolg dat zij bepaalde stukken vergaten mee te nemen, toen zij overstapte­n in een ander voertuig. Vertegenwo­ordigers van de Algemene Bevrijding­s- en Ontwikkeli­ngspartij (ABOP) vergisten zich in de tijd. Zij moesten om 09.40 uur hun kandidaten­lijst inleveren, maar dachten dat er stond 10.40 uur.

Het is gebleken dat bij de indiening niet alle partijen de vereiste stukken bij zich hadden. Zij hadden de ruimte tot uiterlijk 15.00 uur alle stukken in orde te maken.

Serena Essed van A20 zegt dat haar partij voor dienstbaar leiderscha­p gaat. Essed is ervan overtuigd dat A20 het verschil in de politiek zal maken. Edward Belfort, lijsttrekk­er van de ABOP in Paramaribo, is ervan overtuigd dat de partij tussen de 15 en 20 zetels zal halen bij de verkiezing­en van 25 mei. Verder is hij van mening dat dit aantal kan oplopen naar tussen de 20 en 23 zetels, aangezien de partij in bepaalde districten samenwerkt met de PL.

Mike Nerkust, voorzitter van het hoofdstemb­ureau van Paramaribo, heeft tegenover journalist­en verklaard tevreden te zijn over het verloop van zaken bij de indiening van de kandidaten­lijsten.

Sommige partijen zijn met grote groepen gegaan naar de hoofdstemb­ureaus. Zo is de Nationale Democratis­che Partij met een soudtruck geweest en enkele kandidaten die voorkomen op de kandidaten­lijst. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname