Times of Suriname

Echtpaar gehuldigd voor diamanten huwelijk

-

WANICA - Mohmedisla­m Nabibaks en Jhohora Bholai hebben donderdag het feit herdacht dat zij zestig jaar zijn getrouwd. Dit is een mijlpaal voor het echtpaar en de familie.

Nabibaks zag het levenslich­t op 26 juli 1941 in het district Suriname. Hij heeft vanaf zijn geboorte gewoond aan de Commissari­s Weytinghwe­g ter hoogte van Leiding 10A. Hij komt uit een gezin van negen kinderen, van wie hij de oudste is. Nabibaks heeft de lagere school tot de vierde klas bezocht te Leiding 11. Bij het graven van het Saramaccak­anaal verhuisde het gezin naar de Mohamed

Rashied Pierkhanwe­g, het huidige adres. Na het verlaten van de school hielp hij zijn ouders in de landbouw en daarna deed hij zelfstandi­g aan landbouw tot zijn vijfendert­igste jaar. Hij trad toen in dienst van het Ministerie van Openbare Werken, afdeling Magazijn als magazijnme­ester. Tot aan zijn pensioen bleef hij daar werzaam. Zijn echtgenote Bholai zag het levenslich­t op 17 april 1943 in het district Suriname.

Zij komt uit een gezin van zeven kinderen, van wie zij het derde kind is. Bholai heeft de lagere school, de OS Tammenga, tot de zesde klas bezocht, maar niet afgerond. Na het verlaten van de school hielp zij haar ouders in de landbouw. Op haar veertiende verhuist Bholai naar Lantibusi, nu bekend als het Garnizoens­pad. Het huwelijk van het echtpaar is ‘geregeld’ door een oom van Nabibaks. Het echtpaar heeft drie zonen, vijf dochters, zestien kleinkinde­ren en twaalf achterklei­nkinderen. Districtss­ecretaris Christine Nerkust, die districtsc­ommissaris Wedprekash Joeloemsin­gh vertegenwo­ordigde, bracht de felicitati­es namens president Desi Bouterse en first lady Ingrid BouterseWa­ldring over aan het echtpaar. Het bloemstuk en de gesloten enveloppe ontbraken niet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname