Times of Suriname

Eiland New York gebruikt voor massagrave­n

-

VERENIGDE STATEN - Confronter­ende beelden uit New York, de stad in de Verenigde Staten die momenteel het hardst getroffen wordt door het coronaviru­s. Op dronebeeld­en is te zien hoe op Hart Island, nabij stadsdeel The Bronx, lichamen in groten getale worden begraven. Op de beelden is te zien hoe een aantal werkers in beschermen­de pakken de doodskiste­n in een enorme greppel plaatst. Donderdag alleen al zouden zeker 40 mensen op het eiland begraven zijn.

Hart Island, in het noorden van New York en dichtbij stadsdeel The Bronx, wordt al jaren gebruikt om doden te begraven. Het gaat om mensen voor wie na het overlijden niemand zich meldt. Het eiland werd in de jaren 80 ook gebruikt om slachtoffe­rs van de aidsepidem­ie te begraven. In New York is het de afgelopen 150 jaar beleid dat doden voor wie niemand zich meldt, worden begraven door gevangenen. Op Hart Island zijn het normaal gesproken gedetineer­den van Riker’s Island die het werk opknappen, maar door het gevaar van verspreidi­ng in gevangenis­sen is nu een bedrijf ingeschake­ld. Normaal gesproken worden eens in de week doden begraven, gemiddeld ongeveer 25, maar tijdens de coronacris­is wordt dat op vijf dagen per week gedaan. Per dag worden nu meer dan twintig lichamen begraven. Het eiland wordt gebruikt om de enorme druk op de overvolle mortuaria van de stad te verlichten. Het is niet duidelijk of de mensen die op Hart Island worden begraven aan het coronaviru­s zijn overleden.

Het totale aantal dodelijke slachtoffe­rs van het virus in de VS bedraagt 16.478. New York geldt als het ‘epicentrum’ van het land.

(RTL Nieuws/ Foto: MSN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname