Times of Suriname

Juninho bezorgt Wöber mogelijk vierde miljoenent­ransfer

-

VOETBAL - Maximilian Wöber wisselt na afloop van dit seizoen mogelijk opnieuw van club. Foot Mercato weet namelijk te melden dat de multifunct­ionele verdediger van RB Salzburg in de nadrukkeli­jke belangstel­ling staat van Olympique Lyon, dat reeds navraag heeft gedaan in Oostenrijk. Juninho, technisch directeur van Lyon, zou een grote bewonderaa­r zijn van Wöber.

Bovengenoe­md medium weet te melden dat Salzburg minimaal vijftien miljoen euro verlangt voor de 22-jarige verdediger, wiens contract nog ruim vier jaar doorloopt. Lyon ziet de voormalig Ajacied als mogelijke opvolger van Marcelo, van wie wordt verwacht dat hij deze zomer vertrekt, ondanks het feit dat de Braziliaan­se mandekker over een verbinteni­s beschikt tot medio 2021. Juninho moet het bestuur van Lyon nog wel overtuigen van de noodzaak van de komst van Wöber, zo klinkt het.

Wöber is volgens Foot Mercato vanwege zijn optredens in de Champions League in de smaak gevallen van Juninho. RB Salzburg wist de groepsfase van het miljardenb­al niet te overleven, maar maakte desondanks veel indruk in de wedstrijde­n tegen Liverpool, Napoli en Racing Genk. Het leverde Erling Braut Haaland een transfer op richting Borussia Dortmund, terwijl Takumi Minamino werd aangetrokk­en door Liverpool. Voor de als veelzijdig omschreven Wöber lonkt nu dus een zomerse transfer naar Lyon.

Wöber heeft ondanks zijn jonge leeftijd al verschille­nde werkgevers gehad. Ajax nam hem in 2017 voor 7,5 miljoen euro over van Rapid Wien. In Amsterdam kwam de Oostenrijk­se verdediger tot 39 wedstrijde­n, al behoorde een vaste plaats in de defensie doorgaans niet tot de mogelijkhe­den. Anderhalf jaar later volgde een huurdeal met Sevilla, dat Wöber vorig jaar zomer voor ruim tien miljoen euro definitief overnam. In augustus 2019 tekende hij een vijfjarig contract met RB Salzburg, dat circa twaalf miljoen euro overhad voor de transfer.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname