Times of Suriname

Chelsea krijgt negatief advies

-

VOETBAL - Chelsea is volgens Sport in verregaand­e onderhande­lingen met Barcelona over de komst van Philippe Coutinho, maar niet iedereen ziet de komst van de Braziliaan zitten. Oudverdedi­ger Frank Leboeuf, die 236 officiële wedstrijde­n voor The Blues speelde, raadt Chelsea tegenover ESPN af om een hoge transferso­m te betalen voor Coutinho.

Naar verluidt, wil Barcelona dat Chelsea een verplichte koopoptie ter waarde van 65 miljoen euro opneemt in een eventuele huuroveree­nkomst van Coutinho. Engelse media verzekeren juist dat gesproken wordt over een vaste transferso­m van negentig miljoen euro en niet over een huurdeal. “Om eerlijk te zijn, vind ik niet dat Chelsea hem moet halen”, aldus Leboeuf. “Ik denk dat Coutinho een goede speler is en ik wil niet te hard zijn, want ik vind dat Barcelona ook schuldig is aan de situatie, omdat het een hoog bedrag vraagt.”

Volgens Leboeuf heeft Coutinho niet de kwaliteite­n van een wereldspel­er. “Als ik Neymar zie, of Cristiano Ronaldo, of Lionel Messi, of Kylian Mbappé, dan zie ik absolute topspelers. Coutinho heeft de prijs van een absolute topspeler, en ik wil niet per se een statement maken, maar ik weet niet zeker of hij de kwaliteite­n van een absolute topspeler heeft.” Lebouef denkt dat het ook nog maar de vraag is of Coutinho in het elftal van Chelsea past. “Hoe pas je het systeem aan op hem? Ik lees dat Chelsea negentig miljoen euro wil betalen. Negentig miljoen euro.”

“Ik denk dat een dergelijk bedrag te hoog is voor een speler van wie je niet zeker weet of hij het niveau zal halen dat hij, vroeger, in Liverpool had. En Chelsea heeft niet eens plaats voor hem in het elftal.” Bij Chelsea gaan Pedro en Willian overigens vertrekken, waardoor er wel enige ruimte komt op de vleugelpos­ities. Daarvoor heeft manager Frank Lampard ook de beschikkin­g over onder meer Callum Hudson-Odoi, Mason Mount en aankoop Hakim Ziyech.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname