Times of Suriname

Van Dijk, Wijnaldum en Bergwijn steunen miljoenend­onatie aan Engelse zorg

-

VOETBAL - De voetballer­s in de Premier League maken gezamenlij­k 4 miljoen pond, ruim 4,5 miljoen euro, over aan de National Health Service in Engeland, zo maakten diverse spelers woensdagav­ond bekend. Jordan Henderson van Liverpool en Manchester Unitedverd­ediger Harry Maguire zijn voorvechte­rs van het plan, dat gesteund wordt door diverse Nederlands­e spelers uit de Engelse competitie.

Op Twitter en Instagram laten onder meer Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum (beiden Liverpool), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Tim

Krul (Norwich City), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) en Nathan Aké (Bournemout­h) weten achter het initiatief te staan. Hoeveel spelers individuee­l bijdragen aan de miljoenend­onatie wordt niet bekendgema­akt.

Het opgehaalde bedrag is bedoeld om ziekenhuiz­en te helpen in de strijd tegen het coronaviru­s. “Na vele en lange gesprekken met een enorme groep spelers van alle twintig Premier League-clubs hebben we ons eigen initiatief gelanceerd: #PlayersTog­ether. Met dit vrijwillig­e initiatief hopen we echt een verschil te maken”, zo staat in het statement dat door verschille­nde spelers uit de Premier League is gepost, onder wie doelman Tim Krul van Norwich City.

Vorige week werd al bekend dat de clubs in de Premier League overeenkom­st hebben bereikt met de spelers over tijdelijke salarisver­lagingen. Clubs mogen maximaal dertig procent van de lonen van voetballer­s inhouden. De verwachtin­g is dat de clubs uit de hoogste Engelse afdeling met de besparing op de salarissen 140 miljoen euro naar de lagere divisies overmaken en nog eens 23 miljoen euro in de Britse gezondheid­szorg steken. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname