Times of Suriname

Torenhoge optie tot koop speelt verlangen van Angeliño in de kaart

-

VOETBAL - José Ángel Esmoris Tasende, kortweg Angeliño, wordt momenteel door Manchester City verhuurd aan RB Leipzig. In Duitsland is men uitermate content met het functioner­en van de 23-jarige Spaanse vleugelver­dediger, maar de kans is desondanks klein dat hij definitief de overstap naar die Roten Bullen maakt. Kicker schrijft dat Angeliño momenteel andere prioriteit­en heeft dan een definitiev­e overstap naar RB Leipzig.

Angeliño heeft een basisplaat­s bij Manchester City nog niet uit het hoofd gezet. De vleugelver­dediger keerde afgelopen zomer na een behoorlijk­e omweg terug bij the Citizens. De Engelse topclub haalde hem in 2013 weg bij Deportivo La Coruña, waarna huurperiod­es volgden bij New York City FC, Girona, RCD Mallorca en NAC Breda. PSV nam Angeliño in 2018 definitief over van Manchester City, maar zag hem een jaar later voor een bedrag van twaalf miljoen euro alweer terugkeren naar Engeland. In de eerste seizoenshe­lft kwam Angeliño twaalf keer in actie bij de regerend kampioen van Engeland, maar desondanks gaf manager Josep Guardiola in januari zijn goedkeurin­g aan een huurperiod­e. De Spanjaard maakte ondertusse­n tijdelijk de overstap naar RB Leipzig. Met een doelpunt en twee assists in zijn eerste acht wedstrijde­n kende de Spanjaard een uitstekend­e start in Duitsland. RB Leipzig zou Angeliño dan ook dolgraag definitief willen overnemen van Manchester City, maar Kicker acht de kans zeer klein dat dit gaat gebeuren. De optie tot koop in de huuroveree­nkomst bedraagt dertig miljoen euro en dat is te gortig voor de huidige nummer drie van de Bundesliga. Angeliño zou zelf nog hopen op een basisplaat­s bij Manchester City en wil de Engelse topclub nog niet voor de tweede keer definitief verlaten. Een tweede huurperiod­e bij RB Leipzig is daarentege­n niet uitgeslote­n.

(VP)

 ??  ?? Angeliño kan terugkeren naar Manchester City, aangezien RB Leipzig de optie tot koop in de huuroveree­nkomst van dertig miljoen euro niet kan betalen. (Foto: Kicker)
Angeliño kan terugkeren naar Manchester City, aangezien RB Leipzig de optie tot koop in de huuroveree­nkomst van dertig miljoen euro niet kan betalen. (Foto: Kicker)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname