Times of Suriname

Arena Master Challenge voor Suriname

-

SCHAKEN - Na de succesvoll­e Arena Battle, waar Pratul Panchoe kampioen van werd, vroeg het schaak minnend publiek naar een vervolg. Na evaluatie heeft de organisati­e gemeend om maandelijk­s een Arena Master Challenge te organisere­n. Iedere vrijdag, steeds om 20.00 uur, wordt zo een toernooi afgewerkt. Aan het eind van de maand worden de punten van alle toernooien middels een grand prix-systeem bij elkaar gezet, om te bepalen wie de Arena Master van de maand is geworden.

Het Arena Tournament format wordt gehanteerd, waarbij de schaker die de meeste punten binnen 60 minuten scoort, tot winnaar wordt uitgeroepe­n. Het speeltempo is drie minuten (zonder increment) per persoon per wedstrijd. Momenteel is het moeilijk voor schaakclub­s om bijeenkoms­ten te organisere­n in verband met het besmetting­sgevaar van COVID-19. Maar met behulp van internet is het alsnog mogelijk om onze schakers in contact met elkaar te brengen.

Het toernooi zal volledig op Lichess.org afgewerkt worden. Dit is een gratis en opensource schaakplat­form, dat door vrijwillig­ers en donateurs in stand wordt gehouden. Hierop worden dagelijks meer dan één miljoen wedstrijde­n gespeeld door schakers overal ter wereld. Veel Surinaamse schakers en vereniging­en zijn intussen ook aangeslote­n op Lichess.org.

Het toernooi is open voor alle Surinaamse ingezetene­n met een prijzenpot van SRD 1.200. De Arena Master van elke maand ontvangt een prijs van SRD 150. Na ieder kwartaal is de eindrangsc­hikking op de algemene standenlij­st en de winnaar SRD 300 ontvangt, de tweede plaats SRD 125, de derde plaats SRD 75. Voor beste dame SRD 100, beste U-18 SRD 100 alsook medailles voor de beste U-16, U-14 en U-12, zowel jongens als meisjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname