Times of Suriname

Rozenstrui­k toch niet in actie

-

MMA – Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k komt op 18 april toch niet in actie op het UFC 249 evenement. De UFC heeft de stekker uit dit evenement gehaald vanwege de coronapand­emie. Rozenstrui­k moet zodoende nog wachten, voordat zijn wens in vervulling gaat om uit te komen tegen Francis Ngannou. Dit evenement stond oorspronke­lijk gepland op 28 maart, maar werd verschoven naar 18 april vanwege het coronaviru­s. UFC-baas Dana White heeft zijn best gedaan om dit evenement voortgang te geven, maar uiteindeli­jk moest White de UFC 249 annuleren.

De UFC-baas meldde maandag dat hij een privé-eiland had gevonden waar atleten van buiten de VS zouden kunnen vechten. Vervolgens werd woensdag bekend dat UFC 249 gehouden zou worden in het Tachi Palace Casino Resort.

Dat resort ligt nabij de stad Fresno (Californië), op land dat eigendom is van de Tachi

Yokut-stam, een inheems Noord-Amerikaans volk. De California State Athletic Commission heeft alle sportwedst­rijden tot eind mei in de staat afgelast, maar op indianenre­servaten zijn die regels niet van toepassing.

Desondanks bleven politici uit Californië druk uitoefenen op de UFC om het evenement van volgende week zaterdag af te gelasten. De Californis­che senator Dianne Feinstein zei donderdag in een verklaring dat ze ‘bezorgd’ was over de berichten dat UFC 249 door zou gaan. “Dat is nu niet de juiste beslissing.”

White besloot uiteindeli­jk om bakzeil te halen. “Het is vanaf het begin een gevecht geweest”, zei de UFC-baas, die zijn fans beloofde dat er snel weer gevechten zullen zijn. “We zullen als eerste terug zijn. En als de wereld weer normaal is, zal er ook een groot gevecht in het Tachi Palace worden gehouden.”

 ??  ?? Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k moet nog even wachten voor het gevecht tegen Francis Ngannou in de UFC. (Foto: UFC)
Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k moet nog even wachten voor het gevecht tegen Francis Ngannou in de UFC. (Foto: UFC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname