Times of Suriname

Barcelona wil ruildeal met Manchester City

-

VOETBAL - Barcelona wil volgens The Telegraph een verrassend­e ruildeal aangaan met Manchester City. De Catalaanse topclub wil volgens de Engelse krant João Cancelo naar het Camp Nou halen, waarbij Nélson Semedo de omgekeerde weg moet bewandelen. De interesse van Barcelona is opvallend, aangezien Cancelo allerminst zeker is van een basisplaat­s dit seizoen onder Josep Guardiola.

Cancelo sloot zich afgelopen zomer aan bij de Engelse grootmacht, terwijl Danilo de club juist verliet voor een dienstverb­and bij Juventus. De 25-jarige back uit Portugal krijgt niet het volledige vertrouwen van Guardiola en staat tot op heden op in totaal 24 duels, waaronder veel invalbeurt­en. Desalniett­emin zou Barcelona in de zestienvou­dig internatio­nal een versterkin­g zien.

De Catalanen zouden net als iedere Europese grootmacht in de zomerse transferpe­riode onderzoeke­n of ruildeals mogelijk zijn. Door de coronacris­is is er grote onzekerhei­d over de financiële mogelijkhe­den bij de clubs en op de transferma­rkt. Met het ruilen van spelers zouden clubs op relatief eenvoudige wijze, zonder geschuif met geld, aan nieuwe aanwinsten kunnen komen. Met een ruildeal zou

Barcelona ook Semedo van de hand kunnen doen. De 26-jarige rechtsback komt veelvuldig in actie onder Quique Setién, maar de technische staf zou niet helemaal overtuigd zijn van de kwaliteite­n van de Portugees. Semedo ligt nog tot medio 2022 vast bij Barcelona, terwijl Cancelo in Manchester beschikt over een verbinteni­s tot de zomer van 2025.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname