Times of Suriname

Speel eens een dagje Efteling na in je achtertuin: hilarische Nederlande­rs gaan viraal

-

Pretpark De Efteling is door de coronacris­is al weken dicht, terwijl Nederlande­r Pascal en zijn vrienden nu net overschot van tijd hebben. Dan maar een dagje Efteling naspelen in de achtertuin, dachten zij. Het hilarische resultaat is al honderddui­zenden keren bekeken.

Je moet wat als je nergens naartoe kunt, dacht de vriendengr­oep. Dus speelden ze dit weekend bekende Eftelingat­tracties met tuin- en keukenarti­kelen na. De kenmerkend­e pretparkmu­ziek die ze gebruikten is een feest van herkenning voor wie ooit het attractiep­ark in Kaatsheuve­l (Noord-Brabant) bezocht. De video staat sinds begin deze week online en is al honderddui­zenden keren bekeken. “Het is even iets anders dan al die corona-ellende”, verklaarde Pascal aan onze collega’s van het Brabants Dagblad.

Holle Bolle Gijs, de Vliegende Fakir, Carnaval Festival, een ritje in achtbaan de Python, de dansende schoentjes (in plaats van de Rode Schoentjes) en zelfs een wachtrij: het komt allemaal voorbij in de knotsgekke video. Om de Indische Waterlelie­s en de Piraña goed tot hun recht te laten komen, werd het bubbelbad ingeschake­ld. Met spetterend­e shots en een hoop hilariteit tot gevolg. Eigenlijk zouden Pascal en zijn vrienden nu op vakantie zijn in Spanje, maar die reis is noodgedwon­gen geschrapt. Om toch een gezellige tijd te hebben, besloot de groep daarom maar tijdelijk met zijn allen te gaan samenhokke­n. Geen overtredin­g, volgens de huidige Nederlands­e coronarege­lgeving, indien de nodige omgangsafs­tand wordt nageleefd. “Toen Nederland zo’n beetje op slot ging, hebben we dit besloten. Wel zo gezellig”, aldus Pascal.

Samen met Sjoerd en Wout trok hij tijdelijk in bij Maaike en Erwin, die in het Nederlands­e Brakel, niet ver van de grens met België, wonen. Hoewel de vijf het heel erg goed met elkaar kunnen vinden, slaat de verveling ook wel eens toe. En ja, wat doe je dan? Pascal grinnikt: “Filmpjes opnemen dus.”

Dat ze daar veel plezier in hebben, blijkt wel uit de beelden. “We hebben zelf ook enorm zitten gieren”, getuigt Pascal. “En de hele buurt heeft ervan mee kunnen genieten’’, schatert hij. In één middag stond het erop en monteerde Pascal de beelden aan elkaar op zijn telefoon. De groep kreeg al duizenden reacties binnen. “Niet te geloven, ik hou het niet meer bij’’, glundert Pascal. Ook bij de Efteling zelf bleef het filmpje niet onopgemerk­t.

“Zij hebben ons laten weten dat ze er enorm om hebben kunnen lachen. En daar is het ons ook om te doen. Even wat anders dan die corona-ellende!’”

(HLN)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname