Times of Suriname

President Bouterse biedt verontschu­ldigingen aan

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft zijn verontschu­ldigingen aangeboden aan het Surinaamse volk en het COVID-19-Management­team voor de video die momenteel viraal gaat. In de video is te zien hoe het staatshoof­d in een groep zit met enkele jongeren in Flora. De indruk die daarbij gewekt wordt, is naar zeggen van het staatshoof­d zelf, niet goed te noemen.

Het samenkomen van de president met de jongeren is volgens hem spontaan ontstaan. Hij reed langs en de jongeren die met enkele vraagstukk­en zitten, vroegen hem om hen aan te horen. Binnen heel korte tijd werd de groep groter, omdat de jongeren die al op de plek waren andere vrienden telefonisc­h in kennis stelden, die zich daarna aansloten bij het gezelschap, staat in een persberich­t. De president die zich ervan bewust is dat er geen samenkomst­en van meer dan tien personen toegestaan zijn, heeft de jongeren voorgehoud­en om bij hem op kantoor langs te komen om het gesprek te continuere­n. Naar zeggen van het staatshoof­d zijn enkelen al geweest.

“Het was zeker geen goed voorbeeld hoe de zaak is overgekome­n, maar gelooft u mij het was niet willens en wetens mensen optrommele­n. In zo een korte tijd is die spontane actie vanuit de gemeenscha­p gekomen, maar tegelijker­tijd hebben we de COVID-19-regels overtreden en dat kun je als gezagsdrag­er absoluut niet toestaan en het is afkeurensw­aardig. Wij bieden onze verontschu­ldigingen aan”, aldus de president.

PARAMARIBO - Een man met verstandel­ijke beperking heeft een agent zaterdag in het district Brokopondo in het gezicht gekapt met een houwer. De politieman liep verwonding­en op en moest medisch worden behandeld. Zijn gezicht was opgezet; hij heeft vermoedeli­jk een fractuur opgelopen. De agent is verwezen naar een plastisch- en kaakchirur­g. Commissari­s van politie Ulrich Tjin Liep Shie, regiocomma­ndant Midden-Suriname, bevestigt dit. De geesteszie­ke man rende achter een kind aan met een houwer. De agent werd gevraagd om deze man aan te spreken, zoals hij dat altijd al deed. De mannen hebben een familieban­d. Toen de wetsdienaa­r dat wilde doen, bedreigde de geesteszie­ke hem met de houwer. De agent vroeg assistenti­e aan zijn collega’s, maar werd kort daarna onverwacht­s gekapt. De verdachte is aangehoude­n. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname