Times of Suriname

“Badjalala moest al lang gaan”

-

NICKERIE - Ontevreden VHP’ers in Nickerie vinden dat hoofdbestu­urslid Sarwankoem­ar Badjalala reeds een jaar geleden zijn functie als penningmee­ster in het hoofdbestu­ur van de oranje partij had moeten neerleggen. Dit zegt de VHP’er Nageswar in Nickerie aan de krant. Kumar Nageswar die al jaren lid is van de VHP en de partij in Nickerie door dik en dun ondersteun­t, zegt namens een groep dat Shanti Changoer niet door de voorzitter geroyeerd moest worden uit de partij. Volgens Nageswar weet Badjalala niet met mensen te praten. “Hij scheldt uit en zegt dat hij geld heeft.” Changoer moest niet geroyeerd worden, hij is een harde werker en is al dertig jaar lid van de partij.

Het probleem waarvan Changoer wordt beschuldig­d is volgens de groep ontevreden VHP’ers gecreëerd door Hariëtte Ramdien, die als lijsttrekk­er prijkt op de DNAlijst van Nickerie. Nageswar merkt op dat sinds Badjalala en Ramdien in de partij zijn gekomen, zij alleen maar onheil stichten.

Hij benadrukt dat voorzitter Chandrikap­ersad Santokhi geen blaam treft door de beslissing die hij genomen heeft, omdat hij niet goed geïnformee­rd is over wat zich precies heeft afgespeeld. “De voorzitter heeft zijn vertrouwen gesteld in Badjalala door hem te belasten met het samenstell­en van de kandidaten­lijst van Nickerie. Hij heeft geen correcte informatie gegeven aan de voorzitter”, vertelt Nageswar.

Hij zegt dat er brieven zijn gestuurd door structuren van Nickerie over het gedrag van Badjalala en de manier waarop hij bezig is, omringd door enkele vrouwen, de lijst samen te stellen. Deze brieven zijn doorgeleid naar Badjalala die ze op zijn beurt in de prullenbak heeft gegooid.

Volgens Nageswar stond Nickerie achter de kandidaats­telling van Djotish Jaggernath,

Jeetendra Kalloe en Shaista Abdul.

Nageswar zegt aan de krant niets te hebben met Badjalala en dat die een goede vriend van hem is.

Badjalala was door Santokhi gestuurd naar Nickerie om de lijst samen te stellen, maar heeft volgens de groep ontevreden VHP’ers Nickerie alleen verkeerde dingen gedaan sinds zijn komst in het district. “Hij heeft VHP Nickerie in een domper gelegd. Vanaf hij belast werd met het samenstell­en van de lijsten ging het niet goed”, weet Nageswar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname