Times of Suriname

RIVM: 122 nieuwe doden door corona en 210 patiënten in ziekenhuis

-

AMSTERDAM - Het aantal Nederlande­rs van wie vaststaat dat ze door het coronaviru­s zijn overleden, is gestegen naar 2945. Het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) heeft gisteren 122 nieuwe meldingen over sterfgeval­len gekregen van de GGD’en in het land. Maandag, werden 86 nieuwe gevallen gemeld.

Wanneer iemand overlijdt aan het coronaviru­s, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeve­n. De cijfers willen dus niet zeggen dat de nieuwe coronadode­n die nu zijn gemeld ook allemaal in de afgelopen 24 uur zijn overleden. In weekeinden loopt de administra­tie meestal wat vertraging op, die op dinsdag of misschien nu door het paasweekei­nde vandaag zou kunnen worden ingehaald.

Mensen die aan het coronaviru­s overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistiek­en. Er zijn de afgelopen 24 uur 210 patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 868 mensen positief getest op Covid-19.

Voor zover nu uit de cijfers is af te leiden, bezweken op 31 maart en 2 april de meeste Nederlande­rs aan het virus: 159. Het aantal nieuwe ziekenhuis­opnames vertoont een dalende lijn. Tot nog toe liggen de pieken op 25 maart en 31 maart. Op beide dagen kwamen 498 mensen met Covid-19 binnen in de ziekenhuiz­en.

De meerderhei­d van de overledene­n leed aan een onderligge­nde aandoening. Het vaakst was sprake van hart- en vaatziekte­n, diabetes en chronische longaandoe­ningen. Covid-19 is vooral dodelijk voor ouderen: bijna 88 procent van de overledene­n was boven de 70 jaar.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname