Times of Suriname

Bernie Sanders spreekt steun uit voor Democratis­che kandidaat Biden

-

VS - Bernie Sanders, die tot vorige week nog in de race was als presidents­kandidaat voor de Democraten, heeft zijn steun uitgesprok­en voor zijn voormalig tegenstand­er Joe Biden. Sanders plaatste maandagavo­nd een videoberic­ht op sociale media waarin hij alle Amerikanen opriep Biden te steunen in zijn strijd tegen president Donald Trump.

Sanders meldde vorige week dat hij zijn presidents­campagne staakt. Het staat daarmee vrijwel vast dat zijn rivaal Joe Biden het als Democratis­che kandidaat zal opnemen tegen de zittende Amerikaans­e president Donald Trump. De progressie­ve politicus liep al enige tijd achter op Biden, die van 2009 tot 2017 vicepresid­ent onder Barack Obama was. De 78-jarige Sanders viel vooral op met zijn progressie­ve pleidooien voor toegankeli­jke zorg en onderwijs.

Biden erkende na het staken van de campagne door Sanders dat zijn concurrent een krachtige beweging heeft gecreëerd, die belangrijk is voor zowel het land als de toekomst.

De politicus deed in 2016 voor het eerst mee aan de Democratis­che voorverkie­zingen, maar werd toen verslagen door Hillary Clinton. Zij verloor uiteindeli­jk van de Republikei­n

Trump.

De Amerikaans­e presidents­verkiezing­en worden op 3 november gehouden. Eerder stapten onder anderen miljardair Michael Bloomberg, senator Elizabeth Warren en burgemeest­er Pete Buttigieg al uit de race. De Democratis­che presidents­kandidaat wordt pas over enkele maanden officieel gekozen. De laatste stemmen worden op 6 juni uitgebrach­t. Hoewel Sanders niet meer meedoet aan de verkiezing­en, laat hij zijn naam wel op de kieslijst staan. Met de stemmen die hij krijgt, hoopt hij invloed op de Democratis­che partij uit te kunnen oefenen. (NU)

 ??  ?? Joe Biden en Bernie Sanders. (Foto: HLN)
Joe Biden en Bernie Sanders. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname